BIOS virüsü, BIOS'u sıfırlayarak gider mi?

Isakq

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RTX 3060 12GB / İ5 12400 / Anakart Adı MSI Pro H610M-E DDR4 (MS-7D48) / KINGSTON SNV2S1000G SSD / 16GB RAM.
Selam arkadaşlar, başlıkta belirttiğim soruyu çok merak ediyorum. BIOS güncellemesi ile çözülmüyormuş, ancak BIOS pilini çıkarıp tekrar takarak BIOS'u sıfırlayarak çözüme ulaşılabiliyor mu, merak ediyorum.

Bios varsayılan ayarlara geri dönecek pili çıkarınca. Yazılımsal bir değişiklik olmaz.

Güncelleme çözmediyse sıfırlamak hiç çözmez hocam. Bir fotoğrafını atar mısınız ne çıkıyor merak ettim de BIOS virüsü diye bir şey ilk defa duyuyorum

Güncelleme çözmediyse sıfırlamak hiç çözmez hocam. Bir fotoğrafını atar mısınız ne çıkıyor merak ettim de BIOS virüsü diye bir şey ilk defa duyuyorum.

Ben bu sıkıntıyı yaşamadım, ancak virüs konularına meraklı olduğumdan internet üzerinde araştırma yaparım. Bir-iki gün önce böyle bir virüs olduğunu öğrendim ve merak ettim, çözümü nedir acaba diye.

BIOS Virüsü? Hocam siz o pili çıkarıp tekrar takın öyle gelin bence.

Anladım hocam.

BIOS pilini çıkarıp, tekrar taktıktan sonra BIOS'u update etmek de bir çözüm aslında. Ama garanti bir çözüm değil.

Hayır silinmez, BIOS sıfırlamak, BIOS ayarlarını sıfırlamaktır.

Monitörde kontrast ve parlaklık ayarını değiştirdiniz, ardından Reset fonksiyonu ile sıfırladınız. Bu durumda monitör yazılımını baştan kurmuş olmuyorsunuz değil mi? Aynı mantık BIOS için de geçerli, ayarları sıfırlıyorsunuz.

Update yapmak zaman zaman işe yarayabilir, fakat genelde sistemin kilitlenmesine yol açar. Çipe tekrardan BIOS imajı yazılması gerekir ilgili araçlar ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…