BIOS'da Gömülü Windows 10 Home Lisansından Hariç Farklı Lisans Tanıtamama Sorunu

Micozb34

Kilopat
Yer
İstanbul- Zeytinburnu
Daha fazla  
Meslek
Armada Ingram Micro Company - Sistem Destek Uzmanı
Merhaba Arkadaşlar. Şöyle garip bir sorun ile karşılaştım. Denediğim çözümler pek etkili olamadı. Konu hakkında yardım rica etmekteyim.
Elimde Dell XPS 7460 Model bir notebook mevcut. Bu notebook'un üzerinde Windows 10 Home lisansı mevcut. BIOS'a gömülü şekilde.
Ben bu notebook'a orjinal Windows 10 Pro lisansı kurmak istiyorum. Microsoft üzerinden Redstone 2 1703 windows 10 Pro ISO'sunu indirip UEFI mod da Rufus ile USB'ye gömüyorum. UEFI mod'da kurulum yapıyorum. Windows kurulumu sırasında bende yeni Key istemiyor direk kurulum aşamalarını geçiyor.

Windows kurulumu bitip, masaüstü geldikten sonra hiç bir internet bağlantısı olmamasına rağmen lisansı Windows 10 Home olarak gösteriyor. ISO Windows 10 Pro ISO'su, elimdeki Windows 10 Pro key'ini girmeye çalıştığım da bu anahtar çalışmadı diyor. Sıfır kutulu lisans daha yeni açtım. Anahtar ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Pro olan ISO ile kurmama rağmen Home olarak algılaması bana mantıksız geldi.
Çözüm önerisi olan var mıdır ?

Microsoft ile görüşerek sorunun çözümünü buldum. Detaylı bir şekilde yazıyorum.

ÇÖZÜM: Windows 10 Home ve Pro aynı medyaya sahip olduğu için böyle bir sorun ile karşılaşıyoruz. Microsoft'un yayınlamış olduğu Default Product Keylerden Pro olanı seçip Ürün Anahtarı değiştir kısmına yazıyoruz. İnternet bağlantısı yapılmış olacak ve mevcut bios da gömülü lisans aktif edilmiş olacak. Default pro keyini yazdıktan sonra Yükseltme işlemi gerçekleşiyor %100 tamamlandı dedikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıp, tekrar windows ürün anahtarı değiştir ekranından satın almış olduğumuz lisansı aktif ediyoruz. Hepsi bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…