Arkadaşlar merhaba. Benim elimde WD Purple 2TB bir HDD var. Bu HDD BIOS da var ama Windows da yok ve BIOS da 0GB olarak görünüyor. Bunu nasıl çözerim? BIOS üzerinden HDD biçimlendirme gibi bir seçeneğim var mı?
Arkadaşlar merhaba. Benim elimde WD Purple 2TB bir HDD var. Bu HDD BIOS da var ama Windows da yok ve BIOS da 0GB olarak görünüyor. Bunu nasıl çözerim? BIOS üzerinden HDD biçimlendirme gibi bir seçeneğim var mı?
Arkadaşlar merhaba. Benim elimde WD Purple 2TB bir HDD var. Bu HDD BIOS da var ama Windows da yok ve BIOS da 0GB olarak görünüyor. Bunu nasıl çözerim? BIOS üzerinden HDD biçimlendirme gibi bir seçeneğim var mı
Windows kurulum flashıyla kurulumu yaparken Shift+F10 ile cmd'ye girip diskpartla biçimlendirebilirsiniz. Gerekli kodlar aşağıda
Kod:
diskpart
list disk
select disk <HDD'nin bulunduğu numara>
list partition
select partition <HDD'nin bulunduğu harf>
delete partition override
clean
create partition primary
format fs=ntfs quick
exit
Windows kurulum flashıyla kurulumu yaparken Shift+F10 ile CMD'ye girip diskpartla biçimlendirebilirsiniz. Gerekli kodlar aşağıda.
Kod:
diskpart
list disk.
list partition.
delete partition override.
clean.
create partition primary.
format fs=ntfs quick.
exit.
Windows kurulum flashıyla kurulumu yaparken Shift+F10 ile cmd'ye girip diskpartla biçimlendirebilirsiniz. Gerekli kodlar aşağıda
Kod:
diskpart
list disk
list partition
delete partition override
clean
create partition primary
format fs=ntfs quick
exit