zappthekid
Yoctopat
Daha fazla
- RAM
- 8gb
- SSD veya HDD modeli
- wd m.2 256gb ssd
- Ekran kartı
- gtx 960m
- İşlemci
- 9.nesil i7 hq işlemci
Arkadaşlar merhaba, 6 senelik Monster Abra A7 v6.5 bilgisayarı kullanıyorum ve geçtiğimiz sene HDD anlamadığım bir sebepten bozuldu. Hala çalışıyordu ama çok yavaş ve her PC açılışında checking yapıyordu. Bende 256 GB'lık WD marka M.2 SSD aldım ve Win kurulumunu SSD'ye yaptım. 1 senedir böyle kullanıyordum ama geçenlerde ben oyun indirirken kardeşim fişi çekmiş ve şarjı bitince kapanmış. Tekrar PC açtığımda oyunu indirmeye devam etmeye çalıştım ama sürekli disk hatası verdi Steam, bende reset attım ve karşımda çıkan uyarıyı araştırdığımda hiç disk gözükmediğini fark ettim. HDD'nin bozuk olduğunu biliyordum ama SSD'de gözükmeyince portlarda sıkıntı olmasından korktum ve Monster servisine götürdüm. HDD bozulmuş deyip bana geri verdiler SSD sağlam dediler bende geçici bir HDD alıp Win kurdum ama BIOS'ta SSD hala gözükmüyor Win kuramıyorum ama Windows açıldığında içine dosya aktarabiliyorum ve silebiliyorum BIOS'ta UEFI kapatınca gözüküyor ama UEFI kapatınca sadece Windows 7 ve alt sürümler yazıyor. Daha önce benzer başlıklardaki çözümleri denemeye çalıştım ama başarılı olamadım yazılımsal konu tarafını da pek anlamıyorum yardımcı olur musunuz?