Çözüldü BIOS'da SSD görünmüyor fakat Windows'ta görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zappthekid

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
8gb
SSD veya HDD modeli
wd m.2 256gb ssd
Ekran kartı
gtx 960m
İşlemci
9.nesil i7 hq işlemci
Arkadaşlar merhaba, 6 senelik Monster Abra A7 v6.5 bilgisayarı kullanıyorum ve geçtiğimiz sene HDD anlamadığım bir sebepten bozuldu. Hala çalışıyordu ama çok yavaş ve her PC açılışında checking yapıyordu. Bende 256 GB'lık WD marka M.2 SSD aldım ve Win kurulumunu SSD'ye yaptım. 1 senedir böyle kullanıyordum ama geçenlerde ben oyun indirirken kardeşim fişi çekmiş ve şarjı bitince kapanmış. Tekrar PC açtığımda oyunu indirmeye devam etmeye çalıştım ama sürekli disk hatası verdi Steam, bende reset attım ve karşımda çıkan uyarıyı araştırdığımda hiç disk gözükmediğini fark ettim. HDD'nin bozuk olduğunu biliyordum ama SSD'de gözükmeyince portlarda sıkıntı olmasından korktum ve Monster servisine götürdüm. HDD bozulmuş deyip bana geri verdiler SSD sağlam dediler bende geçici bir HDD alıp Win kurdum ama BIOS'ta SSD hala gözükmüyor Win kuramıyorum ama Windows açıldığında içine dosya aktarabiliyorum ve silebiliyorum BIOS'ta UEFI kapatınca gözüküyor ama UEFI kapatınca sadece Windows 7 ve alt sürümler yazıyor. Daha önce benzer başlıklardaki çözümleri denemeye çalıştım ama başarılı olamadım yazılımsal konu tarafını da pek anlamıyorum yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Windows üzerinden SSD'yi nasıl görüyor, bir görsel gönderir misin?
BIOS'ta SAHA AHCI olduğuna ve CSM disable olduğuna emin ol.
Güncel Windows 11 ISO dosyasıyla SSD görünmüyor demiştin. Windows USB'yi boot ettikten sonra CMD'yi aç, şu kodları sırasıyla yaz ve görsel gönder.
  • Diskpart
  • List disk
Arkadaşlar merhaba, 6 senelik Monster Abra A7 v6.5 bilgisayarı kullanıyorum ve geçtiğimiz sene HDD anlamadığım bir sebepten bozuldu. Hala çalışıyordu ama çok yavaş ve her PC açılışında checking yapıyordu. Bende 256 GB'lık WD marka M.2 SSD aldım ve Win kurulumunu SSD'ye yaptım. 1 senedir böyle kullanıyordum ama geçenlerde ben oyun indirirken kardeşim fişi çekmiş ve şarjı bitince kapanmış. Tekrar PC açtığımda oyunu indirmeye devam etmeye çalıştım ama sürekli disk hatası verdi Steam, bende reset attım ve karşımda çıkan uyarıyı araştırdığımda hiç disk gözükmediğini fark ettim. HDD'nin bozuk olduğunu biliyordum ama SSD'de gözükmeyince portlarda sıkıntı olmasından korktum ve Monster servisine götürdüm. HDD bozulmuş deyip bana geri verdiler SSD sağlam dediler bende geçici bir HDD alıp Win kurdum ama BIOS'ta SSD hala gözükmüyor Win kuramıyorum ama Windows açıldığında içine dosya aktarabiliyorum ve silebiliyorum BIOS'ta UEFI kapatınca gözüküyor ama UEFI kapatınca sadece Windows 7 ve alt sürümler yazıyor. Daha önce benzer başlıklardaki çözümleri denemeye çalıştım ama başarılı olamadım yazılımsal konu tarafını da pek anlamıyorum yardımcı olur musunuz?

BIOS sıfırlamayı dener misin?

Laptopun M.2 SATA destekliyor gibi gözüküyor sadece. NVMe SSD kullanıyorsan Windows kurulumu yapılamıyor maalesef. Daha önce nasıl kurdun bilmiyorum. UEFI kapatıp Windows 10 kurmayı deneyebilirsin bu arada.
Bilmiyorum haklı olabilirsiniz belki ama bu 2. Ssd im önceki de M.2 NVMe ssd idi tak çalıştır mantığı taktığımda ikisi de çalışmıştı. Onu belirtmedim çünkü alakasız 500gb dı ve abime verdim, hala kullanıyor. Deneyecek parçam olsa başka deneyip atardım. Ayrıca söylemeyi unuttum yeni aldığım hdd da başta gözükmedi ama aldığım yere götürdüğümde biçimlendirirken yanlış biçimlendirmişim dedi ve bi kaç ayar yaptı ne olduğunu tam anlamadım ama köy gibi bir yere geçtim belki ssd de de aynı mevzu olabilir. Bilginiz varsa

Bilmiyorum haklı olabilirsiniz belki ama bu 2. SSD'im önceki de M.2 NVMe SSD idi tak çalıştır mantığı taktığımda ikisi de çalışmıştı. Onu belirtmedim çünkü alakasız 500GB'dı ve abime verdim, hala kullanıyor. Deneyecek parçam olsa başka deneyip atardım. Ayrıca söylemeyi unuttum yeni aldığım HDD da başta gözükmedi ama aldığım yere götürdüğümde biçimlendirirken yanlış biçimlendirmişim dedi ve birkaç ayar yaptı ne olduğunu tam anlamadım ama köy gibi bir yere geçtim belki SSD de de aynı mevzu olabilir. Bilginiz varsa

Bence bir Monster teknik servisine götürün yakında varsa.

Ayrıca Windows SSD'yi görüyorsa kurulum USB'si de görür o SSD'yi.

Güncel Windows 11 ISO dosyasıyla SSD görünmüyor demiştin. Windows USB'yi boot ettikten sonra CMD'yi aç, şu kodları sırasıyla yaz ve görsel gönder.
  • Diskpart
  • List disk

Çözüm

Ayrıca Windows SSD'yi görüyorsa kurulum USB'si de görür o SSD'y

Dediğim gibi daha önce götürdüm pek takmadılar.

Ayrıca kurulum esnasında görse benim için yeterli çünkü oraya kuracağım windows u.

• Diskpart
  • List disk
Eve geçince görsel ekleyeyim, biosta mecburi seçim sadece ACHI var win 11 desteklemiyor makina. Ayrıca yine söylediğinizi deneyeceğim.

• Diskpart
  • List disk
D diski ssd.

• Diskpart
  • List disk
Dediklerini uygularken yanlışlıkla nasıl yaptığımı bilmeden boot ederken boot edilecek disk i seçme esnasında ssd yi tanımladım fakat biostan baktığımda hala sata port 0 not present diyor win kurmayı deneyeyim mi oraya emin olamadım ama kurabilirsem ve bana sıkıntı çıkarmadan kullanırsam hiç bir sorunum kalmaz çok teşekkür ederim. Ayrıca daha önce list disk yaptığımda ssd nin gpt kısmı yıldızlı değildi artık orda da yıldız var.

Dosya Ekleri

• 16823078604923551357430723702343.jpg
    16823078604923551357430723702343.jpg
    102,9 KB · Görüntüleme: 46

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı