Arkadaşlar Valorant Secure Boot hatası verdiği için internetten Secure Boot açma videosu izledim. İlk önce bir hata çıktı ve o hatayı düzelttikten sonra başka bir hata geldi. O hatayı da düzelttikten sonra Secure Boot'u açıp CSM'i kapattığımda ise bilgisayar BIOS'a giriyor ve açılmıyor.
Yanlış hatırlamıyorsam ve son zamanlarda yeni bir çözüm çıkmadıysa bu tip oyunlar için UEFI BIOS ve UEFI Windows kurulumu (GPT bölümleme) yapmak ve akabinde CSM'i Devre Dışı bırakmak gerekiyor çünkü Secure Boot ancak bu şekilde açılabiliyor.
Eğer anakartınız UEFI BIOS destekliyorsa yapabileceğiniz 2 şey var;
Risklerini ve ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum, ama eğer bölümleme stiliniz MBR ise MBR'ı GPT'ye çevirme yolları var. Örnek => SSD'yi GPT'den MBR'ye çevirme. Bu işi yaptıktan sonra BIOS'tan CSM'i devre dışı bırakarak ve Secure Boot'u aktif ederek deneyebilirsiniz.
Format atmak ve atarken UEFI BIOS kurulumu yapmak. Bunun için örnek olarak Rufus'tan USB belleğe Windows'u yazdırırken UEFI seçebilirsiniz. Zaten UEFI olarak yazdırınca kurulumda otomatik olarak öyle kurulacaktır.
BIOS'ta CSM ayarını kapattığımda. Save and exit deyip çıkıyorum. Windows açılmıyor. Tekrardan BIOS ekranı karşıma geliyor. Ekran kartım güncel bir kart destekleme konusuna da baktım destekliyor. Aslında her şey görev yöneticisinde ki son BIOS zamanı 9.7'den 16.7e yükselmesiyle ne oldu diye...