BioShock 2 oynanmalı mı?

292469

Megapat
Makaleler
5
Uzun zamandır girişmek istediğim FPS serisine girdim sonunda. Ama şikayetçi olduğum çok fazla konu var, madde madde sıralamak istiyorum. İsterseniz okumayabilirsiniz.

• Oyun başından beri derinlemesine loot yapmama rağmen mermi sıkıntısı çekiyorum. Oyun kesinlikle mermi vermiyor. Bunu da ''zor'' modunda yapıyor. Yahu zor demek mermi vermemek ya da düşmanlarını mermi manyağı yapmak demek olmamalı. 3-5 yeni pattern eklememek bu kadar zor muydu?

• Antipersonel mermin yoksa karşındakileri öldürmek için şarjörler harcaman gerekli. Ayrıca belirteyim, silahlarımın çoğunu tamamen geliştirdim. Yapmam gereken her şeyi yaptım yani.

• Belirli bir mermiden fazlasını da taşıyamıyorsun, envanter sistemi yok. İngiliz anahtarıyla bir oyun geçirmemizi sağlıyorlar. Hakkımla loot yapıp mermi üretiyorum, diyor ki ''Bizde envanter sistemi yok, haydi yere atalım onları. Zaten yeterince 🤣 varmış sende'' O kadar acı ki bütün çabalarının ciddi manada yerde sürünmesi, bir başka kriz sebebi.

• Plazmidler yeterince etkin değil. Kesinlikle çeşitlilik katabilecekken bomboş bir sistem olmuş. Elektrik, ateş ve telekinezi tabanlı olanları kullanmaktan başka bir şey yapmadım. Hem temel plazmidlerimi 3 seviyeye kadar getirdim hem de 5 slot açtım, buna rağmen neredeyse hasar bile vermiyorlar.

• Ne yalnızca plazmidler, ne yalnızca silahlar ne de her ikisinin kombinasyonu çatışmada yeterli oluyor. Ölüp ölüp diriliyorsun, anca kesebiliyorsun. Neyse ki NPC'ler sen ölünce sıfırlanmıyor, ölümünden önce ne kadar hasar verdiysen o seviyeden devam ediyorlar. Bu da olmasa oynanacak bir oyun değil.

• Oyundan atmalar ve bu atmalar sonucu en son save noktasının çok gerisinden devam etmeler de cabası tabii, kriz geçirmelik.

Kısacası ben oyundan zevk almadım, zerre zevk almadım. Her şeyiyle ilgimi çekmişti ama 2-3 saat geçirdikten sonra gerçekten bunaldım, sıkıldım. Bitirmek için oynadım sadece. Son boss fightı bile rezildi.

Bu aşamadan sonra BioShock 2'ye girişmeli miyim, yoksa direkt Infinite'e mi geçmeliyim? Hikaye açısından bağları olmadığını biliyorum ama BioShock 2 de eğer ilk oyun gibiyse acı çekmek istemiyorum açıkçası. Nedir önerileriniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her oyunu kendi dönemi içinde değerlendirin hocam. Saydığınız pek çok şey ilk oyuna ait sanırım ve de o zamanlar için bahsettiğiniz iyi özellere sahip oyunlar piyasada dahi yoktu. BioShock 1'in ilk olayı da zaten atmosferinde yatıyor. Eğer sevmediyseniz ikincisi sevmeniz pek olası değil. Direk ınfinite'e atlayın.

Ikinci oyunu oynamadan direkt Infinite'e geçtim ve oyuna bayıldım, inanilmaz keyif aldim. Yahu Elizabeth mermi atiyor, can atıyor. "Al lazim olur" diye para bile atiyor. Daha neler neler yapiyor. Ne gariptir bu beni cezbetti. Her şeyden ayri olarak oyun, atmosferi ve hikayesi ile saheser olmus.

O kadar evrenine ac birakti ki beni ikinci oyunu da oynayacagim. Biraz daha kanser olalim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı