Çözüldü BIOS'ta kablosuz klavye mouse kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vinsinity

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Yazılım
Merhaba arkadaşlar,

MSI Z390 Tomahawk anakart.
i5 9600K işlemci.
RX580 ekran kartı üzerine kurulu bir sistemim var. Bunun yanında Hackintosh kullanıyorum. Magic mouse ve keyboardım var. Bunun yanında kablosuz 2 set daha klavye ve farem var. Sistemimde AC 9560 M.2 Wi-Fi kart var hem macOS hem de Windows'ta sorunsuz kullanıyorum. Bunun yanında BCM94360 kartımda var fakat işlemcim sadece Intel Wi-Fi+BT kartı destekliyor bu yüzden bu kartı kullanamıyorum. Amacım hem bu kartı hem de bu kablosuz cihazları BIOS'ta kullanabilmek. Okuduğum kadarıyla olan bilgilerimi aktarıyorum siz yol gösterirsiniz. Anakartımda PCI yuvaları var. M.2 to PCI Wi-Fi kartlarından alıp sisteme bcm94360'ı bağlayabilirmişim. Yeni yine bir okuduğum kaynakta PCI yuvasına takarak kartı kullandığım için kartı BIOS ekranında da etkinleştirim kablosuz bağlantı sağlayabilirmişim. Amacım BCM94360 kartımı da kullanabilmek eğer böyle bir şansım yoksa çok önemli bir konu değil. Fakat BIOS'a kablosuz klavye üzerinden bağlanmak istiyorum bu artık bilgisayarı yeniden başlatma işlerinde çok zorluk olmaya başladı ve kablosuz klavyenin rahatlığını bırakamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar sorunumu çözdüm ihtiyacı olan arkadaşlar olur belki.
Linkteki PCI-e to M.2 NGFF kartından alıp sisteme bağladım. BIOS'tan PCI üzerinden uyandırmayı aktifleştirdim ve bütün derdim çözüldü. Magic Keyboard ile hem biosa girebiliyorum hem opencore ekranında işlem yapabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı