BIOS'ta RAM ve MHz düşük göstermesi sorunu

quray

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle gezmediğim forum, okumadığım dua kalmadı. Genelde sorunlar sök takla yada BIOS güncellemesi ile geçmiş ama benimkisi geçmedi. İşlemlerden başlayayım.

• Anakart resetlendi.
  • Anakart pili sökülüp takıldı.
  • BIOS güncel.
  • Memory remapping enable (Disable de denendi).
  • RAM'lar söküldü takıldı. (Teker teker de denendi.) (2-4 takılı sökülüp 1-3 takılıp denendi).
  • RAM frekans ayarı değiştirilip denendi.
  • BIOS ayarlari default yapıldı denendi.
  • Msconfig girildi gelismisten RAM tiki kaldirildi.(Deger verilip denendi.)

Normalde kingston hyperx 2133 MHz RAM takili (8+8) formattan önce çatır çatır çalışıyordu.(W8 yüklü iken.)
Sonra sivri zekalı bir arkadaşa uyduk 7 yükledik sonrasında RAM'lar bir anda sapıttı.
RAM 8 GB 1333 MHz göstermeye başladı.

BIOS slot kontrolü yaptığımda 2 ve 4 nolu slotlarda ikisi de aktif görünüyor ama tabiki 1333 gösteriyor.

Dedik işletim sisteminden herhalde 8.1 yükledik geri ama sonuç değişmedi. Formatı attığıma atacağıma pişman oldum.

Bilgisayarında özelliklerinden baktığımda 16 ama kullanılabilir 7.90 diyor.

Anakart: ASUS M5A97 (AMD tabanlı.)

Buradaki benzer konulara da baktım denedim ama sonuç alamadım. Bu yüzden konu açıyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
biosda frekans ayari degistirilsede yine 1333 okuyor. bios ana ekranda 8 gb gosteriyor. Slotlara baktiginda 2 ve 4 de ayrı ayrı 8 gb ram gosteriyor. ama yine 1333 mhz olarak okuyor.

Bir arkadaşın önerisi ile anakart pilini söküp 2 gün beklettim. Bios ana ekranda 16gb olarak ramlari tanidi ama 1333 mhz olarak. Pc ozellikler dedigimdede yine 16 ama kullanilabilir 7.90 diyor.

guncel

Evet 7 işine hiç girmemem gerekiyordu sanırım. teker teker de takıp denedim ram'ler çalışıyor.

guncel

guncel

guncel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…