BIOS'ta USB görünmüyor

Yszbaris

Decapat
Daha fazla  
Az önce format atmak için USB'yi Rufus'la hallettim. Sonra bilgisayarı USB ile açtım. Yükleme bittikten sonra kendi kendine tekrar USB ile açtı her seferinde. Ben de tüm disk bölümlerini sildim Windows yükleme ekranında şimdi PC yeniden açtım bu sefer bilgisayar USB veya SSD'imi görmüyor. Sadece içi boş olan başka bir SSD'imi görüyor. Tüm bölümleri silmemle bir alakasi mi var acaba? Şu an BIOS'tan cikamiyorum. Anakartin pilini çıkarıp geri taktım degismedi bir şey. A320 m r.

Şu anda bir kez daha yükleme ekranında ulasabildim USB yerini yine değiştikten sonra. Şimdi yükleme bittiği gibi yeniden başlatırken USB yi cikaricam.

İlk yükleme bittikten sonra sistemi Windows kurulu SSD/HDD ile başlatmalısınız.
Biosta içi boş olan SSD yi algiliyor ama kurmaya çalıştığım diğer SSD algilanmiyor oysa ki kurulum ekranında seçiyorum.

BIOS Boot Priority sekmesinde Windows kurulumu bitmeden göremezsiniz.

BIOS Boot Priority sekmesinde Windows kurulumu bitmeden göremezsiniz.
Hocam şimdi daha detaylı açıklayayım iki SSD im var bir tanesi biosta görünüyor diğeri görünmüyor. İkisi de boş. Windows kurulum ekranında biosta görünmeyen SSD ye deniyorum ve yüklenme bitince PC kapandıktan sonra tekrar yükleme ekranının başına atiyor.

Sistemde sadece kurulum yapacağını diski bırakın. Diğerinin bağlantısını geçici olarak kesin.

Ayrıca ilk yükleme bittikten sonra Boot önceliğini (Priority) SSD olarak ayarlamalısınız.

Sistem bilgilerini yazarsanız daha iyi olur.

Kurulumda disk seçme ekranına geldiğinizde mümkünse görsel paylaşın.

Şimdi istemedigim SSD yi çıkardım boot menüsünde sadece USB görünüyor. Boot önceliğini de ayarlayamiyorum o yüzden. Şimdi yine yüklüyorum ki yükleniyor da yani algılıyor ssd yi kurulumda ama bios boot menüsünde yok. Anakart: A320M-R

Gördüğünz gibi bu kuruluma ikinci kez geldiğim ekran yine aynı SSD seçili yükleme bir kez bittiği için 10gb yer de kaplamış. Şimdi tekrar yapacak yine 10 GB daha kaplayacak.
Boot device da SSD görünmüyor gördüğünüz gibi.

Bir de bunlar.

Dosya Ekleri

• IMG_20241019_164106.jpg
    181,2 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20241019_164058.jpg
    197,8 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20241019_164045.jpg
    146,1 KB · Görüntüleme: 18
  • 1729345411959513270769604756656.jpg
    104,8 KB · Görüntüleme: 17
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…