BIOS'ta Windows Boot Manager gözükmüyor

carles

Yoctopat
Daha fazla  
Bir süredir ara ara PC kendi kendine “reboot and select proper boot device” hatası veriyordu. BIOS ayarlarından boot option #1 olan kısma Windows Boot Manager'i koyduğumda sorun düzeliyordu fakat aynı hatayı tekrar aldım ve bu sefer BIOS boot ayarlarında sadece boot option #1 SSD var. Windows Manager görünmüyor.

Bir süredir ara ara PC kendi kendine “reboot and select proper boot device” hatası veriyordu. BIOS ayarlarından boot option #1 olan kısma Windows Boot Manager'i koyduğumda sorun düzeliyordu fakat aynı hatayı tekrar aldım ve bu sefer BIOS boot ayarlarında sadece boot option #1 SSD var. Windows Manager görünmüyor.
ESP bölümünde iyi şeyler olmamış gibi hissediyorum. Bir kurulum diski hazırlayıp oradan sistemi onarın. Windows'un kendi onarım aracı, BCD ile düzeltme yapıyor.

ESP bölümünde iyi şeyler olmamış gibi hissediyorum. Bir kurulum diski hazırlayıp oradan sistemi onarın. Windows'un kendi onarım aracı, BCD ile düzeltme yapıyor.
Biraz daha detaylandırır mısınız bilgisayar konusuna çok hakim değilim de

Windows dosyalarınız bozulmuş olabilir mi? Eğer fırsatınız varsa farklı bir disk ile Windows'u boot edip açılmayan diskten verilerinizi kurtarmayı deneyip temiz kurulum yapın.
Hocam biraz daha detaylandırabilir misin bilgisayar konusuna çok hakim değilim

Hocam biraz daha detaylandırabilir misin bilgisayar konusuna çok hakim değilim
Bahsettiğim şeyi yapabilmeniz için biraz anlıyor olmanız lazım. Güvendiğiniz, anlayana birisi varsa onunla konuşun veya bir bilgisayarcıya durumu izah edip verilerinizin gitmeden tekrar Windows kurulmasını isteyin.

Windows yüklü USB belleğiniz varsa rehberi deneyin.

Ayrıca disk testleri'de yapıp sonuçları yollayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı