BIOS'ta yapılan fan ayarı Windows'ta geçerli olmuyor

cokprofbikel

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Benim bilgisayarım masaüstü bilgisayar. MSI Trident A 9SC-652eu. Anakartı B360 Trident A (MS-B926) olarak görünüyor. Sorunum şu: İşlemci fazla ısınıyor. İstirahat halinde bile 65 dereceler civarında. İşlemci Intel i7 9700F. İşlemci fanı içinden çıkan fan. Hiç açılmadı kasa. Fanın hızını artırayım dedim. BIOS'tan fan hızını biraz daha artırınca BIOS ekranı açıkken sıcaklık 50 derecenin altına düşüyor. (2000 civarı RPM'de). Hafif fan sesi geliyor ama rahatsız edici değil. Buraya kadar sıkıntı yok. Ayarları kaydedip BIOS'tan çıkıyorum yeniden başlatıyorum. Açılma esnasında da fan sesi geliyor aynı şekilde. Ne zaman ki Windows açılsa oturum açma ekranı geldiği anda fan yavaşlıyor. 600 RPM'lere düşüyor sıcaklık 70'lerde olduğu halde. Yani özetle BIOS'ta yaptığım fan ayarları hiçbir şekilde Windows açıldığında geçerli olmuyor. Makine kendi default ayarlarına dönüyor. Fanı BIOS'tan maksimum çalışma moduna alsam bile oturum açma ekranı gelir gelmez süpürge gibi çalışan fan birden yavaşlıyor. Bilgisayarın BIOS güncellemesine baktım maalesef güncelleme gelmemiş. Trident A | Gaming desktop | This changes everything sitede tek bir BIOS görünüyor. Bendekiyle aynı sürüm olmasına rağmen yine de bunu indirip tekrar yükledim yine düzelmedi. Bayağı araştırdım benzer sorun yaşayan kimseyi görmedim. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Hocam bir de argus monitörle dener misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows'ta anakartın yazılımlarını kullanıyor musun?
dragon center diye bi yazılımı var msi'ın. sadece anakart değil genel olarak bilgisayarla ilgili şeyler gösteriyor. ama oradan fan ayarı yapılmıyor sadece mevcut sıcaklık ve fan hızını görebiliyorum
teşekkürler hocam işimi gördü bu program

Son düzenleme:

Rica ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…