BIOS'taki "CPU unlock" ayarı nedir?

JackieJudy

Hectopat
Makaleler
2
Öncelikle selamlar. RAM MHz'sini arttırmak için BIOS kısmına girdim ve arttırdım. Orada bir de "CPU unlock" ayarı vardı, onu aktif ettim. Sistem yeniden başlayınca şu görüntü geldi. Yazıların tamamı yazmıyordu.

O ayarı kapattıktan sonra düzeldi fakat o ayarın ne olduğunu merak ediyorum açıkçası. Bilgisayarda şu an sorun yok, "CPU unlock" ayarının ne olduğunu merak ettiğim için konuyu açtım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgi vermeyi unutmuşum.
İşlemcim: AMD Athlon II X3 455 Processor.
Anakartım: Gigabyte GA-78LMT-S2P

Bilgi vermeyi unutmuşum.
İşlemcim: AMD Athlon II X3 455 Processor.
Anakartım: Gigabyte GA-78LMT-S2P
O ayar eski AMD işlemcilerde devre dışı bırakılmış özellikleri açıyor, sizin işlemcinizde 4. çekirdeği aktifleştiriyor. Ancak bu her zaman stabil olmuyor ve sizin de yaşadığınız gibi bilgisayarın tam açılmasını engelleyebiliyor. CPU-Z indirip şurayı paylaşabilir misiniz?

Evet, işlemcinizde Level 3 Cache ve 4. çekirdek açılıyor bu ayar sayesinde. Stabilite sorunları oluşturabilen bir ayar ki sizin de sisteminizin açılmasını engelliyor. Ancak, BIOS üzerinde bu ayarla bağlantılı bir ayar daha olması lazım, 2 tane şeyi aktifleştirmeniz gerekiyor diye biliyorum. Uğraşıp uğraşmamak size kalmış biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…