BIOS'tan RAM hızını artırdıktan sonra işlemci fan hızı arttı

uncas

Centipat
MSI B450-A PRO anakart.
RAM Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz modeli.
BIOS ayarlarından RAM hızını artırdıktan sonra işlemci fan hızı arttı bunun bir çözümü var mı yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
öyle aşırı rahatsız edecek ses yok ama hiç bir program açık olmamasına rağmen yük halinde gibi sesi sürekli alıyorum buda beni rahatsız etti normal mi bu onuda bilmiyorum

öyle aşırı rahatsız edecek ses yok ama hiç bir program açık olmamasına rağmen yük halinde gibi sesi sürekli alıyorum buda beni rahatsız etti normal mi bu onuda bilmiyorum
Bios ayarlarında "smart cpu fan" benzeri aktif bir seçenek var. İşlemci hangi sıcaklıklara geldiğinde fanın hangi yüzde de çalışacağı (4 kademe) otomatik olarak belirleniyor. İsterseniz oradaki ayarlarda oynama yapabilirsiniz. Ram frekanslarını artırmanız sonucu muhtemelen işlemcinizin fan kontrolleri de ona göre yeniden düzenlenmiştir. Ayrıca MSİ Dragon Center yazılımı ile de fan kontrollerinizi yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…