Arkadaşlar merhaba.
Asus K52JT-SX152R laptop um var. Aşırı derece ısımma sorunu yasıyordum. Fiziki her türlü müdehaleyi yaptım fayda etmedi. Bios güncellemeye niyetlendim. İnternetten baya bi video izledikten sonra Asus'un sitesinden yaptığım aratmada en güncel sürümünü buldum ve usb belleğe attım BIOS'a girip talimatları uyguladım. Fakat bios tan sonra windows başlatılıyor ekranı geliyor ve hemen ardından bi mavi ekran belirip bilgisayar yeniden başlıyor. Bu arada bios ekranı cok sade internette bi kaç fikir bermişler kurtarmak için şuraya gidin şuna basın flan diye ama benim BIOS ekranında onlar gözükmüyor.
Benzer hatalar alan arkadaşlar olmus ama onlar zannediyorum BIOS komple ekran gelmiyormuş flan. Bendeki de umarım o korkunc BIOS komple gitti sıkıntısı değildirde sadece ayarlardan kaynaklı problemdir.
İnşallah yardımcı olmak isteyen olur. Şimdiden teşekkürler.
Edit: bir fotograf yükledim umarım belirgin oluyordur. Malum telefondan giriyoruz.
Yapacağın şey ilk olarak Kingston belleğini çıkart ve güvenli moda girmeyi dene. Giremiyorsan live bir cd ile yedeklerini bir diske alıp format atmaktır. Bunun haricinde yapacağın birşey yok.
Bios'un çökmemiş korkma sadece İşletim sistemin çökmüş.
Yapacağın şey ilk olarak Kingston belleğini çıkart ve güvenli moda girmeyi dene. Giremiyorsan live bir cd ile yedeklerini bir diske alıp format atmaktır. Bunun haricinde yapacağın birşey yok.
Windows İSO imajını USB belleğe veya DVD'ye yaz. Ardından "boot" et. İlk menüde sistem onarma kısmı bulunuyor, sistemi o bölümden onarmayı dene eğer olmaz ise baştan Windows kur.