BIOS'tan UEFI ayarı seçildikten sonra bilgisayar açılmıyor

terimbaba123

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Dün akşam Valorant indirip oynamak istedim ve oyuna giriş sağladım. Bir süre sonra VAN9003 hatası verdi. Bu hatanın çözümü de BIOS ayarlarında boot bölümünden UEFI seçmekmiş sanırım ben de öyle yaptım. Ancak şu an bilgisayar açılmıyor daha doğrusu açılıyor da monitör siyahımsı bir renkte kalıyor ve klavye - mouse çalışmıyor gözüküyor. BIOS pilini çıkarma işini yaklaşık 3-4 kere denedim olması. CMOS jumper denilen şeyi de birkaç kez denedim iki pin arasına tornavida tuttum birkaç kez o da işe yaramadı. Aklıma başka çözüm yöntemi gelmiyor. Sanırım bende yüklü olan Windows 11 UEFI destekli olmadığı için bilgisayar şu an açılmıyor. İnternet kafede flash belleğe UEFI destekli bir Windows 11 yüklesem ve bilgisayarıma tekrardan Windows 11 kurmayı denesem işe yarayabilir mi? Onun dışında nasıl çözmeyi deneyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
@terimbaba123 Bilgisayarı kapatın, sonra güç düğmesine basın ve F2 tuşunu spamlayın. BIOS ekranı gelmesi gerek.
Deniyorum hocam ama olmuyor. Bir de klavye ve mouse ışığı ara sıra yanmıyor. monitörde DP yazısı çıktığında klavye ve mouse ışıkları yanmıyor. Klavye ve mouseun ışıkları yandığında da bu sefer monitöre no signal yazısı geliyor.

Bütün klavye mouse hoparlör ne varsa çıkardım ve pcyi kapatıp açtım. Böyle bir şey geldi bundan önce de F2 ve Del yazısını görebildim. Bu aşamada ne yapacağım sizi bekliyorum hiçbir şeye ellemeden.

Dosya Ekleri

• 61CC2E07-D222-42B9-B244-2719D4715FD8.jpeg
    84,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Klavyeyi takın ve F1'e basın. BIOS ekranı gelmesi gerek. Orada işinizi halledin. Sonra boot menüye girin ve windowsu kurun.

Klavyeyi takın ve F1'e basın. BIOS ekranı gelmesi gerek. Orada işinizi halledin. Sonra boot menüye girin ve windowsu kurun.
Dediğiniz gibi yaptım hocam klavyeyi takıp F1’e bastım. BIOS ekranı da geldi dediğiniz gibi. Ben işimi garantiye almak adına Valorant yüzünden değiştirdiğim ayarı eski haline getirdim yeter ki bilgisayar açılsın format derdiyle de uğraşmayayım diye. F10’a bastım ve hallettim şu an bilgisayar çalışıyor gıcır gıcır. İkinize de çok çok teşekkür ederim sağ olun var olun. Benzer problem yaşayan olursa (Windows ve BIOS hiçbir şekilde gelmiyorsa) bilgisayardaki usb ile bağlı klavye, mouse, hoparlör ne varsa çıkarıp tekrar başlatsınlar bilgisayarlarını. Belki de çakışma tarzı bir şey yaşandı bu yüzden BIOS ekranı gelmedi. Bazen sorunları çözmek göründüğünden daha kolay olabiliyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…