Çözüldü BIOSTAR A320M-H anakart ile 2200G işlemciyi her zaman Turbo Boost'ta çalıştırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix 8gb 3000mhz cl15+Adata Xpg 8gb 3000mhz cl16 ram
Anakart
BİOSTAR A320M-H
Merhaba. Elimde BIOSTAR A320M-H anakart ve 2200G işlemci var. Acaba işlemcimi her zaman nasıl Turbo Boost çalıştırabilirim?

Çözüm
Her zaman olmaz hocam. A320 ile Ryzen için OC desteği yok. CPB açıkken yapabilirsiniz. O da zaten kendisi ayarlar.
Her zaman olmaz hocam. A320 ile Ryzen için OC desteği yok. CPB açıkken yapabilirsiniz. O da zaten kendisi ayarlar.

Çözüm

Ben Valorant tarzı oyunlar oynarken işlemcim asla turboboosta çıkmıyor(54 derece CPU sıcaklığı var oda 28 derece). 3GHz de tıkanıyor. O yüzden bunu denemeye karar verdim. CPB açık olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

AMD CBS menüsü altında olabiliyor. Anakarta göre de değişebilir.

AMD CBS menüsü altında olabiliyor. Anakarta göre de değişebilir.

BIOS'u biraz kurcalıyım o zaman. Teşekkürler.
Ufak bir kurcalamanın ardından geldim. CBS'yi açtım ancak açtıktan sonra onlarca menü çıktı önüme. Açmam gereken başka bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada CPB olması gerekir. Varsa açabilirsiniz.

Şimdilik yok hocam. CPB açıkken deneyin. Sıcaklık değerleri artacaktır. Elbette frekansı da.

Şimdilik yok hocam. CPB açıkken deneyin. Sıcaklık değerleri artacaktır. Elbette frekansı da.

Bir tur ölüm kalım atıp eldim. Tam turboboost çalıştı işlemcim. FPS'imde 20 gibi bir artış oldu. Sıcaklıklarda oynama olmadı.

Tamamdır hocam. Hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…