Mavi ekran hatası geldi bilgisayara 2,3 kez oldu. Bu mavi ekranda BIOS falan yazıyordu.
Ben de BIOS'la ilgili araştırma yaptım Google'de. Pil mi ne varmış, onu çıkarınca düzeliyormuş. Ben pili fazla çıkaramadım, fazla çıkmadı yani, zorluyordum yine çıkmıyordu. Bende fazla zorlamadım, yerine oturttum sonra pili. Şu an kasayı bağladım. Olay böyle gelişti yani...
Bu arada bilgisayara format atmayı düşünüyordum, 8.1'e yükseltecektim PC'yi. Şimdi format atmayı
Deniyorum; BIOS sorunları yine...
Format atmaya çalışırken karşılaştığım resim:
Kardeş USBden format atacağım demiştim, ondan F12'ye basıyorum ve format atacağım flaş belleği seçtiğimde bu ekran geliyor karşıma. Enterlediğimde formata devam edemiyorum. Normalde delete tuşuyla BIOS'a girebiliyorum ama flaş bellek ile formata devam edemiyorum.
Sizi anlıyorum ama burdan belleği seçemezsiniz. f12 tuşu bios güncelleme ekranını açıyor. Bios un içinden Flash bellek seçimini yapmanız gerekiyor. Bios a girmek için başka tuşları deneyin (F1 , F2 , Delete, f8 gibi).
Delete tuşuyla BIOS'a giriliyor zaten ama oradaki BOOT kısmında flaş bellek gözükmüyor. Acaba sorun flaş bellek demi diye, yeni bir flaş da deneyeceğim, normal sizin dediğiniz gibi. Yani normal delete tuşuyla BIOS'a girip başka bir flaş ile deneyeceğim şimdi...