BIOSTAR anakart alınır mı?

1800 TL bütçem var PC 4.0 desteklemesi gerekli.

2 bilgisayarımda da imzamda gördüğün üzere söylediğin anakarta sahibim. 2-3 yıldır hiçbir problem yaşamadım. İnternet kafemizde de Gigabyte anakartlara sahip bilgisayarlar var. Teknolojik ürünler illaki sorun çıkabilir sıfır hata hiç bir üründe mümkün değil. Bende önceki bilgisayarımda Asus anakarttan problem yaşıyordum. Bu Asus'u kalitesiz yapmaz. Sen sorun yaşadın diye marka kalitesiz olmaz. Sen kalitesiz bulursun. İyi forumlar.

Gigabyte Aorus markası ile kendini geliştirdi. Ancak arkadaşın dediği gibi ekran kartlarında da anakartlarda da Gigabyte neden ucuz o zaman? Ucuz etin yahnisi her zaman yavan olur bunu unutmayın. Gigabyte MSI ve ASUS seviyesinde kesinlikle değil. Kullandım ve gördüm. Ben de ASUS ile sorun yaşadım ama ASUS'a kalitesiz diyemem ama Gigabyte'a alacaklara diyorum ki ne ekran kartı ne de anakartlarını almayın. Var git 300-400 fazla var MSI ya da ASUS al ömürlük oluyor. Birebir deneyimledim bunu.

Fiyata bakarak mı kalite yorumluyorsun?

Fiyata bakarak mı kalite yorumluyorsun?
Fiyat bir etkendir tabiki. Ben kendim kullandım Gigabyte, daha doğrusu yakın arkadaşımdı almıştı. Kasa değiştirirken azıcık bir çekti bir tane vida takılı kalmış hemen kırıldı örneğin. Sonra bir tane daha aldı Gigabyte BIOS kaynaklı boot sorunları yaşadı. Kusura bakmayın @BerkayZ87 Gigabyte kesinlikle MSI ve ASUS ile denk değil.

Fiyat bir etkendir tabi ki.
Fiyat bir etken değildir. Marka satmak bir etkendir. Hatta marka satmanın boyutunu o kadar arttırırsın ki nasıl olsa markamı alıyorlar diye ürün kalitesinden kısmaya başlarsın. Örnekleri bolca var.
Ben kendim kullandım Gigabyte, daha doğrusu yakın arkadaşım almıştı. Kasa değiştirirken azıcık bir çekti bir tane vida takılı kalmış hemen kırıldı örneğin.
Ben de ASUS ROG B550-F kullanan arkadaşımın USB 3.0 headerini sökerken headerin elinde kaldığını gördüm. Ve hatta forumda ASUS ROG serisi anakartlara takılan tonlarca DDR4 RAM'in takıldığında çalışmadığına dair konular var. Adam gidip QVL listesindeki RAM'i alıyor çalışmıyor, rastgele bir RAM alıyor çalışıyor Çalışmayan RAM'i farklı sisteme takıyor sorunsuz çalışıyor. Şimdi böyle sorunlar var diye ben de komple ASUS'a mı çöp diyeyim?
Sonra bir tane daha aldı Gigabyte BIOS kaynaklı boot sorunları yaşadı.
H61 anakartım MSI idi ve brick oldu Ama sonraki anakartım MSI B450 Tomahawk MAX, şu an kullandığım anakart da MSI MPG B550 Gaming Plus. Sorun yaşadım diye gidip markayı komple kötülemek yerine ürün bazlı değerlendirme yaptım. Yaşadığım sorunlar kronik sorun olmadığı sürece kendi şanssızlığıma bağladım markaya çöp demekten ziyade.
Kusura bakmayın @BerkayZ87 Gigabyte kesinlikle MSI ve ASUS ile denk değil.
Gigabyte, ASUS ve MSI ile birdir. Ve hatta bazı ürünleri MSI ve ASUS'tan iyidir. Türkiye'de gereksiz MSI ve ASUS fanboyluğu olduğundan dolayı diğer markalar MSI ve ASUS'un yanında hep fason markaymış imajı veriliyor. Bu dediğin marka ASRock veya Biostar olsaydı kabul ederdim ancak Gigabyte gayet iyi bir marka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…