Çözüldü BIOSTAR B450M-H UEFI nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

neoyahu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Crucial Ballistix 8x2 3200 MHZ DDR4 CL16
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600 3.4GHZ (OC)
Merhaba, anakartım BIOSTAR B450M-H AMD AM4 DDR4 Micro ATX modelidir. Çoğu yerde UEFI diye bir şey duyuyorum. Bazı araştırmalar yaptım gerek anakartımın detaylarıyla alakalı gerekse UEFI ile ilgili tek düze bir şeyler öğrendim. Ama bunu nasıl yapmalıyım ya da yapmamalıyım konusunda bir şey öğrenemedim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. Sistemim hakkında detaylı bilgiyi aşağıya bırakıyorum belki yardımcı olur sizlere.Ayrıyetten BIOS sürümüm son sürümdür.

Ekran kartı: INNO3D GeForce GTX 1650 4 GB (OC)
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 (OC)
RAM: Crucial Ballistix 16 GB 3200 MHz DDR4.
SSD: Netac 480 GB SATA 3.0 SSD.

Dosya Ekleri

• biostar-b450mh-amd-am4-ddr4-micro-atx-z.jpg
    biostar-b450mh-amd-am4-ddr4-micro-atx-z.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 63
Çözüm
Merhaba, anakartım BIOSTAR B450M-H AMD AM4 DDR4 Micro ATX modelidir. Çoğu yerde UEFI diye bir şey duyuyorum. Bazı araştırmalar yaptım gerek anakartımın detaylarıyla alakalı gerekse UEFI ile ilgili tek düze bir şeyler öğrendim. Ama bunu nasıl yapmalıyım ya da yapmamalıyım konusunda bir şey öğrenemedim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. Sistemim hakkında detaylı bilgiyi aşağıya bırakıyorum belki yardımcı olur sizlere. Ayrıyeten BIOS sürümüm son sürümdür.

UEFI öneririm. Hem en güncel ve sistem açılış hızında büyük bir etkisi oluyor. Sistemi UEFI yapmadan önce "Çalıştır"a msinfo32 yazın. BIOS modu UEFI'yse yapmaya gerek yok. Onun dışında 2 yöntem var. Biri format ekranında diğeri bir rehberde yazıyordu, format atmadan yapabiliyordun. Bulursam yazarım.
Merhaba, anakartım BIOSTAR B450M-H AMD AM4 DDR4 Micro ATX modelidir. Çoğu yerde UEFI diye bir şey duyuyorum. Bazı araştırmalar yaptım gerek anakartımın detaylarıyla alakalı gerekse UEFI ile ilgili tek düze bir şeyler öğrendim. Ama bunu nasıl yapmalıyım ya da yapmamalıyım konusunda bir şey öğrenemedim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. Sistemim hakkında detaylı bilgiyi aşağıya bırakıyorum belki yardımcı olur sizlere. Ayrıyeten BIOS sürümüm son sürümdür.

UEFI öneririm. Hem en güncel ve sistem açılış hızında büyük bir etkisi oluyor. Sistemi UEFI yapmadan önce "Çalıştır"a msinfo32 yazın. BIOS modu UEFI'yse yapmaya gerek yok. Onun dışında 2 yöntem var. Biri format ekranında diğeri bir rehberde yazıyordu, format atmadan yapabiliyordun. Bulursam yazarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
UEFI öneririm. Hem en güncel ve sistem açılış hızında büyük bir etkisi oluyor. Sistemi UEFI yapmadan önce "çalıştır"a msinfo32 yazın. BIOS modu UEFI'yse yapmaya gerek yok. Onun dışında 2 yöntem var. Biri format ekranında diğeri bir rehberde yazıyordu, format atmadan yapabiliyordun. Bulursam yazarım.

BIOS modu UEFI yazıyor. Yani şu an benim BIOS'um UEFI mi?

Dosya Ekleri

• 1666190854768.png
    1666190854768.png
    26,1 KB · Görüntüleme: 137
Evet sisteminiz zaten UEFI gerek yok herhangi bir şeye.

Sağ olun, teşekkür ederim. Ancak ben hiçbir şey yapmadım UEFI adına o yüzden bu konuyu açmıştım. Öyle BIOS ekranımda bir değişiklikte yok aldığımda da aynıydı halen aynı. Demek ki aldığım yer yapmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı