BIOSTAR B650MT XMP açıkken düzgün yeniden başlamıyor

theman123

Megapat
Daha fazla  
RAM
Kingston CL40 5600 MHz
İşlemci
7500F
RAM'leri XMP açarak 5600 MHz'ye çektiğimde yeniden başlatmada sıkıntı yaşıyorum. XMP'yi kapayınca sorun çözülüyor. RAM: 2 adet KF556C40bb-8.

Son düzenleyen: Moderatör:
Manuel olarak 4800 ve 5200 dener misin. Ramler 5600de stabil çalışmıyor olabilir

Manuel olarak 4800 ve 5200 dener misin? RAM'ler 5600'de stabil çalışmıyor olabilir.
5200 ve 4800 de yeniden başlatmada sıkıntı yok ama yavaşlık var. Neden kaynaklanıyor olabilir anakart veya RAM? İkisini de yeni aldım iade edebilirim.

5200 ve 4800 de yeniden başlatmada sıkıntı yok ama yavaşlık var. Neden kaynaklanıyor olabilir anakart veya RAM? İkisini de yeni aldım iade edebilirim.
Sorunun tam ne olduğunu bilmek gerek, işlemci, ram, anakart hepsi olabilir.

Yeniden başlatmada sıkıntı yaşıyorum dediğiniz tam olarak nasıl bi sıkıntı
Memtest ve prime95de işlemci ve ramler hata vermedi. Cinebench sonucu da normal çıktı.

Pil

Siyah ekranda kalıyor
Tek slot ram takarak deneyebilirsin. Eğer iki ramden biri stabilse sorun muhtemelen anakart veya belleklerin kararlılığında. Eğer yine problem yaşanıyorsa işlemci sınırına dayanıyor olma ihtimali mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…