Biostar H410MH XMP açılmıyor

Makaleler
4
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Yükseklisans
Arkadaşlar merhaba. Biostar H410MH 2933MHz anakarta ve Crucial 8 GB 3000 MHz belleğe sahip cihaz bugün elime ulaştı fakat Windows yüklemeden BIOS güncellemesini yapmak istedim ve başarılı şekilde her hangi bir hata almadan tamamladım. Güncellemeden önce de, sonra da, XMP profilini aktif edip RAM hızını 2933 MHz'e ayarlayıp kaydediyorum, fakat cihaz kendini 2 kere yeniden başlatıp RAM hızını 2666 MHz'e düşürüyor. XMP açık gözüküyor fakat asla RAM hızım 2666 MHz üstüne çıkmıyor. Sistemde SSD yok ve Windows yüklü değil. Nedeni bu olabilir mi? Nedeni nedir?

RAM frekans desteği işlemcilere kaldığı için ve işlemciler arası destek farkı olduğu için öyle oluyor.
Anakart kılavuzunda da yazar, i5 ve altındakiler ile 2666 MHz en üst limittir diye.

Kısıtlamacı firmalardan nefret ederim. Ne çarpan kilidim açık, ne aldığım belleği kendi hızında kullanabiliyorum, ne de sonraki nesil işlemciyi anakartıma takabiliyorum. Normalde asla taraf tutmam fakat artık tarafım belli. Keşke Ryzen 3 3100 tercih etseydim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı