Merhaba, son zamanlarda benim gibi BIOSTAR marka anakart alan arkadaşların Secure Boot açamadığını, açarlarsa ise hatalı olduğunu fark ettim.
Bu durum, özellikle GameGaraj firmasının sattığı hazır sistemlere konulan yaygın bir anakart markası olduğu için çok sayıda insanı etkiliyor anlaşılan.
Ben şahsen Secure Boot özelliğini açamıyorum. Açıp kaydetmek için F10 yaptığımda direkt kaydetmiyor ve bir daha BIOS'a girdiğimde kapalı oluyor. Bazı arkadaşlar ise hatalar almışlar açınca. Bu durum, neredeyse kronik bir sıkıntı gibi duruyor... (anakartımın BIOS'unu updatelemedim, kutudan çıkmış haliyle kullanıyorum)
Anakartımda Secure Boot açarken kullanıcı moduna geç tarzı bir şeyler yazıyordu. Windows 11 kurmak için açmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Anakartım BIOSTAR H410M.
Bu yazımızda Windows 11 yüklü Cihazlarda, Valorant oyununun açılış esnasında verdiği “Van9001” kodlu “This build of vanguard requires TPM version 2.0 and secure boot to be enable in order play.” Hatasının çözümünü sizlere anlatacağız.
www.gamegaraj.com
Size sorum şu, sizde de aynı problem var mı? Bir de eğer varsa tam bir çözümünüz var mı?