BIOSTAR RX570 8 GB KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

meta0

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
Sandisk 240GB SSD, Seagate 1TB Harddisk
Ekran kartı
Biostar RX570 8GB
Anakart
Colorful A320M-K PRO
İşlemci
Ryzen 5 3400G
Merhaba. Windows 10 kullanıyorum, 2 senelik bir bilgisayarım var. 30 Nisan'da başlayan saçma bir mavi ekran hatası almaya başladım, minidump dosyalarını WinDbg ile açmaya çalıştım fakat hata verdi. Aldığım hata KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE adıyla geçiyor sanırım. Minidump dosyalarını aşağıya koyacağım, yardımcı olursanız sevinirim ^^

Soracak olursa sistem özelliklerim ve bilgisayara bağlı olan cihazlar.
Ryzen 5 3400G işlemci.
BIOSTAR RX570 8 GB ekran kartı.
8 GB RAM.
240GB SanDisk SSD.
Seagate 1TB hard disk.
Markasını bilmediğim dandik bir webcam.
Huion HS64 grafik tablet.
Klavye mouse.

minidump.rar -> minidump dosyalarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kullanmıyorsanız şimdilik webcami çıkarın.

Şuradan grafik tabletin sürücüsünü güncelleyin. Kablosunun temassızlık yapmadığından eminsiniz değil mi?
HS64: https://driverdl.huion.com/driver/Win/HuionTablet_WinDriver_v15.5.3.444.zip

Aygıt Yöneticisi'ni açıp ekran görüntüsü paylaşın.

Olay Görüntüleyici'ni açın. Aşağıdaki görseli takip edip rapor oluşturun ve aynı şekilde paylaşın.
upload_2016-11-6_22-58-20.png

Konu sahibine farklı bir yerden ulaştım, uzaktan bağlanarak birkaç şey uyguladık. Sorunun tekrarlaması durumunda konu devam edecek, şimdilik yaptığımız şeyleri yazayım.
  • Raporlarda bazı hatalar diski işaret ediyordu. Bu sebeple sistemdeki AMD çipset sürücüsü güncellendi. Sandisk SSD Dashboard kullanıp firmware güncellemeleri kontrol edildi. Sağlık değeri düşük fakat Sosyal'de herkes bu diskin sağlığının düştüğünü ama sorun yaratmadığını söylüyordu, bu bağlamda kabul edilebilir görüyorum. HD Tune raporları temiz görünüyor, eklemeye gerek duymuyorum. Ancak konu sahibine bir not olarak sistemdeki HDD'nin SATA kablosunu ve anakarttaki slotunu değiştirmesini istedim.
    unknown.png
  • Olay görüntüleyici kayıtlarında sistemde kurulu VMWare sürücülerinin sistem sürücüleriyle çakıştığı görüldüğü için VMWare kaldırıldı. Aynı şekilde Revo Uninstaller aracılığıyla Huion tabletin sürücüleri temiz kaldırılıp tekrar kuruldu.
  • Mavi ekran raporlarında sanal belleği işaret eden hatalar olduğu için aşağıdaki rehber uygulandı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı