Biostar X370GT7 Ani İşlemci Hızı ve Çarpan Düşüsü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
9
Yer
Isparta
Merhaba, sistemimde tam olarak yaşadığım sıkıntı oyun içerisindeyken en basit bir oyunda olsa ansızın FPS drop problemi yaşıyorum. Arkada HWMonitör ve MSI Afterburner açık bir şekilde denedim bu FPS düşüsün olduğu an işlemci hızı 550MHz, çarpan hızı x5.5'e ve Core #VID 1.375V'den 0.887V'a düştüğünü gözlemledim.
R5 1600X 3.9GHz 1.310V LLC Level 3 C-State ve PowerNow(AMD Cool'n' Quiet) devre dışı olarak ayarlı. Nihai Performans seçili ve chipset sürücü kurulu ve güncel.
BIOS sıfırlayıp Stock halde CPB modu kapalı ve auto voltage ayarlı şekilde denedim yine aynı. İlginç olan şudur ki AIDA64 stress testinde 60DK test etmeme rağmen 3.9GHz'in altına hiç düşmedi. En son AGESA 1.0.0.1 ile gelen BIOS kurulu. Biostar ile konuştum gelecek BIOS güncellemesi beklememi söylediler. VRM'ler 55C %100 yük esnasında zaten anakart 8+4 fazlı ASRock'un Taichi serisinde kullanılan VRM'ler kullanılıyor üst seviye. Bu durumda yapabileceğim şey nedir? Cidden basit bir oyunda bile ansızın 1-2 saniyeliğine FPS drop yiyorum. Stress testlerinde ise böyle bir düşüş söz konusu değil. Sıcaklıklar ile durumun alakası yok stresste bile en fazla 75 gördü 60DK'da.

Sistem:
R5 1600X
Biostar X370GT7
Patriot Viper Steel 2x8 16GB 3200MHZ CL16 (XMP only 3060MHz)
Zotac GTX 1660 6GB AMP!
CM MasterWatt 650 80+ Bronz Yarı Modüler
Crucial BX500 240GB
WD Blue 1TB
Arkadaşlar Biostar her ne kadar kullandığı malzeme bileşenleri fiyat gamında muadillerine göre çok daha iyi olsada, yazılım yönünden beş para etmez. Bu yönünü geliştirmediği sürece rakiplerinin arkasında kalmaya mahkum bir marka.
Portekiz bir teknoloji sitesinde bu anakart için custom BIOS yapılmış bütün özelliklerine doğrudan erişebiliyoruz kısıtlama yok. Sorunu bu yol ile nereye kadar gidicek bilmiyorum ama geçici olarak çözdüm.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…