BIOS'u en düşük sürüm olan anakart birden en son sürüme çıkabilir mi?

• Konuyu başlatan bonz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 1.104
Makaleler
17
Yer
İzmir
Selamlar. Gigabyte B450M S2H var. F2a sürümünde yani 2018 yılda ki güncelleme. Ben son sürüm olan F67D'yi yükleyebilir miyim? Yoksa önceden mesela F10, sonra F20 gibi mi gitmem lazım. Yani bir sürümü yüklemek için önceden ona uygun olan sürümü yüklemem gerekir mi?

Selamlar. Gigabyte B450M S2H var. F2a sürümünde yani 2018 yılda ki güncelleme. Ben son sürüm olan F67D'yi yükleyebilir miyim? Yoksa önceden mesela F10, sonra F20 gibi mi gitmem lazım. Yani bir sürümü yüklemek için önceden ona uygun olan sürümü yüklemem gerekir mi?

Yoo direk en sonu yukle.

Yüklenen en son sürüm içinde diğer sürümler için olan tüm özellikleri barındırıyor. En son sürümü yüklemeniz yeterli olur.

Yüklemeniz gerekir. Gigabyte anakartlarda böyle bir durum söz konusu. Sizin anakartta 1'den fazla not düşülmüş önceki sürümü yükleyin diye.
Sizin anakarttan aldım örneği. Bazıları kırmızı yazıyla yazılmış. Tak diye son sürüme yüklemeyin sonra görüntü vermeme ihtimâli var.

IMG_2066.png

IMG_2069.png

IMG_2068.png

IMG_2067.png

Son düzenleme:
Dostlar kavga etmeyin. Benimki zaten F2a daha. Galiba en az 3-5 kere yükleyeceğim... Çok sıkıntı ya.

Bende aynı anakart vardı. Her güncelleme geldiğinde yapıyordum. Notlara dikkat ederek yaparsanız sorun olmaz. Chipset sürücüsü için en güncel olan şu an AMD'nin paylaştığı sürüm. Gigabyte sitesinde 5xx sürümünü paylaşmış. AMD ise 6xx sürümünü paylaşmış. İlk önce chipset ile başlayın. BIOS'u tek tek güncellemekte fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı