BIOS'un performans etkisi nedir?

emin_ciftciler

Decapat
BIOS güncellemeyi düşünüyorum yalnız hatalı güncelleme sistemin açılmamasına sebep olabilir bu yüzden biraz çekiniyorum ve hala BIOS hakkında yeterli bilgiye sahip değilim açıklık getirir misiniz?

BIOS'u doğru adımlarla güncellersen korkman gereken tek şey güncelleme esnasında elektrik kesintisi gerçekleşmesi olur*, kaldı ki çift BIOS varsa onu da dert etmene pek gerek kalmaz diğer BIOS'a geçersin.

BIOS'un performansa etkisi nadiren olur, etkisi daha çok sistem stabilitesini arttırmak üzerinedir. BIOS'u güncelledikten sonra BIOS'ta yaptığın XMP ve OC ayarlarının falan sıfırlanacağını unutma.

*: Elektrik kesintisi gerçekleşirse anakart servislik olur, çipine yeniden serviste BIOS yazılması gerekir; Eğer ev koşullarında çipe BIOS yazmayı bilmiyorsan tabii.

BIOS güncellemeyi düşünüyorum yalnız hatalı güncelleme sistemin açılmamasına sebep olabilir bu yüzden biraz çekiniyorum ve hala BIOS hakkında yeterli bilgiye sahip değilim açıklık getirir misiniz?
Bios "release" notuna bakabilirsiniz. Bazen büyük güncellemeler alırken bazen ufak fark edilmeyen güncellemeler olabiliyor.

Mesela ben anakartı ilk defa çalıştırdığımda işlemci temel hızda yani 3.7Ghz’de çalışıyordu. Bios güncellemesini yaptıktan sonra genellikle turbo hızında çalışıyor. (İşlemci:Ryzen 5 5600X)

BIOS'u doğru adımlarla güncellersen korkman gereken tek şey güncelleme esnasında elektrik kesintisi gerçekleşmesi olur*, kaldı ki çift BIOS varsa onu da dert etmene pek gerek kalmaz diğer BIOS'a geçersin.

BIOS'un performansa etkisi nadiren olur, etkisi daha çok sistem stabilitesini arttırmak üzerinedir. BIOS'u güncelledikten sonra BIOS'ta yaptığın XMP ve OC ayarlarının falan sıfırlanacağını unutma.

*: Elektrik kesintisi gerçekleşirse anakart servislik olur, çipine yeniden serviste BIOS yazılması gerekir; Eğer ev koşullarında çipe BIOS yazmayı bilmiyorsan tabii.
Nadiren demeyelim de, sonuçta donanım uyumluluğunu da etkiliyor.

Bios'un güncel olması tabii performansı olumlu etkileyecektir. Çünkü her parça anakarta takılı haliyle güncel olması en iyisi. Ama güncelleme yaparken elektirik kesintisi olması durumunda anakart zarar görebilir.

Kanka teşekkür ederim elektrik kesintisinde problem çıkıyorsa yapmamam en iyisi servislik olmak istemiyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı