M Meraklı Üye Ziyaretçi 15 Ağustos 2015 #1 HataAnlamıSürekli sesGüç kaynağı arızasıBirçok kısa bipAnakart arızası1 uzunBellek tazelenmesinde hata1 uzun 1 kısaAnakart veya BIOS çipi arızası1 uzun 2 kısaEkran kartı arızası1 uzun 3 kısaEkran kartı arızası2 uzun 1 kısaEkran kartı arızası(RAMDAC kaynaklı)2 kısaBellek parity (eşlik) hatası3 kısaBelleğin ilk 64k’lık bölümünde hata 4 kısaTimer hatası 5 kısaİşlemci hatası6 kısaKlavye işlemcisi hatası 7 kısaİşlemci hatası8 kısaEkran kartı belleğinde okuma/yazma hatası9 kısaBIOS ROM hatası 10 kısaCMOS okuma/yazma hatası11 kısaTampon bellek hatası [TBODY] [/TBODY]Kaynak: Bilişim Teknolojilerinin Temelleri ders kitabı. Son düzenleyen: Moderatör: 15 Ağustos 2015
HataAnlamıSürekli sesGüç kaynağı arızasıBirçok kısa bipAnakart arızası1 uzunBellek tazelenmesinde hata1 uzun 1 kısaAnakart veya BIOS çipi arızası1 uzun 2 kısaEkran kartı arızası1 uzun 3 kısaEkran kartı arızası2 uzun 1 kısaEkran kartı arızası(RAMDAC kaynaklı)2 kısaBellek parity (eşlik) hatası3 kısaBelleğin ilk 64k’lık bölümünde hata 4 kısaTimer hatası 5 kısaİşlemci hatası6 kısaKlavye işlemcisi hatası 7 kısaİşlemci hatası8 kısaEkran kartı belleğinde okuma/yazma hatası9 kısaBIOS ROM hatası 10 kısaCMOS okuma/yazma hatası11 kısaTampon bellek hatası [TBODY] [/TBODY]Kaynak: Bilişim Teknolojilerinin Temelleri ders kitabı.
W Weird flex Kilopat Katılım 24 Nisan 2015 Mesajlar 864 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ağustos 2015 #2 Benimki çalıp duruyordu fişini kestim. Acaba arızası ne?
M Meraklı Üye Ziyaretçi 15 Ağustos 2015 #3 Weird flex dedi: Benimki çalıp duruyordu fişini kestim. Acaba arızası ne? Genişletmek için tıkla... Yukarıda yazıyor. Anlamadıysan nasıl ses çıkardığını söyle yardımcı olalım.
Weird flex dedi: Benimki çalıp duruyordu fişini kestim. Acaba arızası ne? Genişletmek için tıkla... Yukarıda yazıyor. Anlamadıysan nasıl ses çıkardığını söyle yardımcı olalım.
SideWinder Petapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 2 Haziran 2015 Mesajlar 14.293 Makaleler 110 Çözümler 121 15 Ağustos 2015 #4 Weird flex dedi: Benimki çalıp duruyordu fişini kestim. Acaba arızası ne? Genişletmek için tıkla... Sana tavsiyem birdaha hiçbir bilgisayarın fişini aniden çekmemen. Aksi halde kötü sonuçlar doğabilir
Weird flex dedi: Benimki çalıp duruyordu fişini kestim. Acaba arızası ne? Genişletmek için tıkla... Sana tavsiyem birdaha hiçbir bilgisayarın fişini aniden çekmemen. Aksi halde kötü sonuçlar doğabilir
W Weird flex Kilopat Katılım 24 Nisan 2015 Mesajlar 864 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ağustos 2015 #5 Hatırladım. Fanı yukarıdaki soket yerine takınca oluyordu. Çok garip, ses çıktıktan 1 ay sonra bilgisayarın anakartı infilak etti. SideWinder dedi: Sana tavsiyem birdaha hiçbir bilgisayarın fişini aniden çekmemen. Aksi halde kötü sonuçlar doğabilir Genişletmek için tıkla... PC'nin değil, bip sesi çıkaran aleti yani speaker'ın fişini kestim.
Hatırladım. Fanı yukarıdaki soket yerine takınca oluyordu. Çok garip, ses çıktıktan 1 ay sonra bilgisayarın anakartı infilak etti. SideWinder dedi: Sana tavsiyem birdaha hiçbir bilgisayarın fişini aniden çekmemen. Aksi halde kötü sonuçlar doğabilir Genişletmek için tıkla... PC'nin değil, bip sesi çıkaran aleti yani speaker'ın fişini kestim.
M Meraklı Üye Ziyaretçi 15 Ağustos 2015 #6 Biraz daha açarsan daha iyi olur, işlemci fanından mı bahsediyorsun?
SideWinder Petapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 2 Haziran 2015 Mesajlar 14.293 Makaleler 110 Çözümler 121 15 Ağustos 2015 #7 Weird flex dedi: Hatırladım. Fanı yukarıdaki soket yerine takınca oluyordu. Çok garip, ses çıktıktan 1 ay sonra bilgisayarın anakartı infilak etti. PC'nin değil, bip sesi çıkaran aleti yani speaker'ın fişini kestim. Genişletmek için tıkla... Anladım. Speaker' ı yeniden takıp başlatın ve sese dikkat edip tabloya bakın
Weird flex dedi: Hatırladım. Fanı yukarıdaki soket yerine takınca oluyordu. Çok garip, ses çıktıktan 1 ay sonra bilgisayarın anakartı infilak etti. PC'nin değil, bip sesi çıkaran aleti yani speaker'ın fişini kestim. Genişletmek için tıkla... Anladım. Speaker' ı yeniden takıp başlatın ve sese dikkat edip tabloya bakın
W Weird flex Kilopat Katılım 24 Nisan 2015 Mesajlar 864 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ağustos 2015 #8 Silinen üye dedi: Biraz daha açarsan daha iyi olur, işlemci fanından mı bahsediyorsun? Genişletmek için tıkla... Evet, işlemci fanı. Ses çıktıktan bir ay sonra -göçmeye bağlı- anakartı ve işlemciyi değiştirdim. Bilgisayarın içinde artık speaker yok.
Silinen üye dedi: Biraz daha açarsan daha iyi olur, işlemci fanından mı bahsediyorsun? Genişletmek için tıkla... Evet, işlemci fanı. Ses çıktıktan bir ay sonra -göçmeye bağlı- anakartı ve işlemciyi değiştirdim. Bilgisayarın içinde artık speaker yok.
Carnage86 Kilopat Katılım 17 Mayıs 2013 Mesajlar 868 Makaleler 21 Yer İzmir 15 Ağustos 2015 #9 Hangi marka BIOS için geçerli olduğunu yazsaydınız daha iyi olurdu. Bahsedilen kodlar AMI BIOSlar içindir. (Tüm AMI BIOSlar da değil bazılarında değişiklik olabiliyor.)
Hangi marka BIOS için geçerli olduğunu yazsaydınız daha iyi olurdu. Bahsedilen kodlar AMI BIOSlar içindir. (Tüm AMI BIOSlar da değil bazılarında değişiklik olabiliyor.)
S Sonickuu Zeptopat Katılım 6 Ekim 2021 Mesajlar 12 Daha fazla Cinsiyet Erkek 19 Ekim 2021 #10 Bende 3 uzun oluyor açarken. Ve ekran gelmiyor sadece fanlar yüksek sesle çalışıyor.