Bir adet M.2 SSD slotu olan anakarta SSD takviyesi

Bütçe
Maksimum 3000 TL

Merfs28

Picopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston NV2 SNV2S/500G PCI-Express 4.0 500 GB M.2
Anakart
Asus Prime A520M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
Merhaba, bilgisayarımda Kingston 500GB M.2 SSD var ama Forza Horizon 4 ve 5, Red Dead Redemption 2 gibi yüksek depolama alanı gerektiren oyunlar aldığım için diğer oyunlarla bu depolama yeterli olmuyor. Yine Kingston'un 1 GB M.2 SSD'sini almak istedim ancak anakartım ASUS A520 M-K Prime'da sadece bir adet M.2 slotu bulunuyormuş. HDD almak istemiyorum, bu yüzden tek seçenek SATA SSD kalıyor ancak anakartımla uyumlu olup olmadığı ve nasıl performans verdiği hakkında bir fikrim yok, anakartıma göre bir 1 TB SATA SSD önerir misiniz?

Sata SSD'lerin akakart uyumluluğunuzla bir alakası yok. Sata SSD ve HDD'ler anakartta aynı girişe takılırlar. Sata data girişiniz varsa sata SSD de takabilirsiniz demektir. Benim size tavsiyem 1tb m2 alıp onu anakarta takmanız. Anakartınızdaki SSD'yi de bir sata dönüştürücü ile sata girişine takabilirsiniz. Daha mantıklı bir upgrade olacaktır.

Ben bunu eski laptoplarda kullanılan bir m2 ssd elime geçince almıştım. Siz de sizin anakartınızdaki m2'ye uygun olan modelini alabilirsiniz. B, M ve B+M şeklinde olur çünkü m2'ler. Farklı dönüştürücüler gerektirebilir.

SATA SSD'lerin akakart uyumluluğunuzla bir alakası yok. SATA SSD ve HDD'ler anakartta aynı girişe takılırlar. SATA data girişiniz varsa SATA SSD de takabilirsiniz demektir. Benim size tavsiyem 1TB M.2 alıp onu anakarta takmanız. Anakartınızdaki SSD'yi de bir SATA dönüştürücü ile SATA girişine takabilirsiniz. Daha mantıklı bir upgrade olacaktır.

Bu çeviricilerde hız durumu ne oluyor düşüş oluyor mu?

SATA SSD'lerin akakart uyumluluğunuzla bir alakası yok. SATA SSD ve HDD'ler anakartta aynı girişe takılırlar. SATA data girişiniz varsa SATA SSD de takabilirsiniz demektir. Benim size tavsiyem 1TB M.2 alıp onu anakarta takmanız. Anakartınızdaki SSD'yi de bir SATA dönüştürücü ile SATA girişine takabilirsiniz. Daha mantıklı bir upgrade olacaktır.

Ben bunu eski laptoplarda kullanılan bir M.2 SSD elime geçince almıştım. Siz de sizin anakartınızdaki M.2'ye uygun olan modelini alabilirsiniz. B, m ve b+m şeklinde olur çünkü M.2'ler. Farklı dönüştürücüler gerektirebilir.

Uyum olarak sorun olacağını sanmam sonuçta M.2 gibi değil SATA her türlü uyum sağlar.

İkinize de yanıtlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar, tavsiyelerinizi uygulayacağım 🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı