Bir Aforizma #3

Oh be, günde bir tane tok karına aldığım ilacı aldım sanki. Hemen yerimizi rezerve edelim.

Bir şeyden söz etmemek, ketumluk diye nitelendirilir. Ama kendinden hiç söz etmemek, sanırım ''ben merkezli ketumluk'' sayılır. Soyluluk kısmına katılıyorum. Bazen susarak çok şey anlatılabilir. ''Yorum yok'' bile denmesine gerek kalmaz.

İkiyüzlülük kısmı da biraz sağa sola çekilebilir cinsten bir yargı. Soylular da ikiyüzlü olabilir, hatta olmalıdır da. İtiraf edeyim, soyum prenslere dayanmasa da geçmişte çok insana ikiyüzlü davrandım.

Ama ben merkezli ketumluk nasıl soylu bir ikiyüzlülük olabilir ki?

Seni gidi riyakar, ketum, soylu, hain, muhbir, çakal... Tutamadım bir an kendimi.

Her şeyini aleni olarak söyleyen insanın yalanı da çok olur fakat kendinden hiç söz etmeyen insanın ne kadar yalan söylediğini kendisinden başka kimse bilemez.

Son cümlen sağlamdı. Özellikle "soylu" kelimesine vurgu yapmasından belli zaten. Niçe böyle birisi işte. Bir anda ortalığı ters düz eden açıklamaları mevcut.

"Tanrı öldü."

Bu cümleyi kurabilmek büyük cesaret ister. Bu beyefendi hakkında bir şey öğrenmiş oldun.

"Tanrı öldü."

Birileri şu cümle ile ilgili konu açsa da tartışsak. Kim açsa acaba?

Sanırım bu adam ile aynı kafadayım, detaylıca araştıracağım. Büyüyünce filozof olacağım ben. Daha ne kadar büyüyeceksem?

Bu aforizmayı etraflıca düşündüm de çok mantıklı geldi. Hele ki soyluluk ifadesi o cümleye cuk oturmuş.
Kendim ile ilgili hiç bilgi vermiyorum, çünkü bilgi vermek önemli bir şeydir. Karşı taraf o bilgiyi kötüye kullanabilir. Ya da yanlış bilgi veriyorum diyelim, işte bu anda tam anlamıyla ikiyüzlülük yapmış olurum. Zafer ikiyüzlü oldum!

Tarafsızlığın taraf olması. Birbirinin alternatifi olan taraflar var, ben hiçbirini seçmiyorum dolayısıyla onların tarafı olmuyorum fakat taraf olmamayı seçerek tarafsızlığın tarafını seçmiş oluyorum. Beyincikte bir karıncalanma oluştu sanki. O hocadan ders almak isterdim kanka.

Felsefe bölümünü açtıran @Anakin SkywaIker, neredesin dostum? Konu açılmış seni bekliyor.

Teşekkür ederim Oreki. O sizin gönlünüzün güzelliği. Zat-ı alinize teşekkürlerimi sunarım. İzzet-i nefsim okşadınız. Beni mesud-u bahtiyar eylediniz.

İyi olur nereden başlayacağımı tam bilmiyorum, videolar dinliyorum, yazılar okuyorum da tam derinlemesine öğrenemedim. Çok okumak istiyorum, hatta eve yakın bir kütüphane var oradan da biraz kitap almayı düşünüyorum. Ya da günümü orada geçireceğim. Sınavlarıma da az kaldı, hafta başı gideceğim kütüphaneye günü orada geçireceğim. Din felsefesi, bilim felsefesi ve varlık felsefesine çok merakım var.

Lisedeki felsefe hocamı sınıftaki gürültüden dinleyemezdim. Dur, blog yazısında onunla ilgili anıyı paylaşayım bu gece.

Felsefe bölümünü açtıran @Anakin SkywaIker, neredesin dostum? Konu açılmış seni bekliyor.
Bak işte bunu duymaktan hiç mi hiç sıkılmam . Aklımda bir kaç konu var ama şu aralar sınavlar beni yeyip bitiriyor... Yinede Konu Dışı'na bir konu açayım şipşak .

Tanrı hakkında çok derin bir konu var kafamda, baya uzun ve geniş bir konu olacak. Yani umarım . Bu konuların umarım devamı gelir resmen algım genişliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…