Bir ampul değiştirmek için bile elektrikçi çağırsak nasıl olurdu?

Makaleler
2
Herkes böyle yapsaydı, en küçük şeyde bile kendimiz yapmadan evvel ustasını çağırsak nasıl olurdu. Mesela 2 modemi birbirine bağlayacağız kendimiz yapmak yerine bilgisayarcı çağırıp yaptırsak nasıl olurdu?
Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Merak ettiklerimin arasında işçilik daha mı ucuz olurdu, ekonomide para daha mı çok dönerdi vs? Ekonomi nasıl olurdu sizce?

Bunlarla ekonomi belki %0.1 anca oynardı. Oda muamma.

İşçilik konusuna gelirsek çok da ucuzlamazdı çünkü adam kalkıp o kadar yol gelip 1 ampul takıp gidecek 10TL mi alacak? Usta çağırmak yerine alternatif çözümlere bakmak gerek devlet boş boş işlerle uğraşıp lüzumsuz yerlere para saçıyor.

Elim kalksa sağlam yazacağım hava sıcak derman kalmadı.

Bilgisayarcı, daha doğrusu elektronikçi, getirmek için evi toplamak; modemi bağlamaktan çok daha zor. Mesela geçenlerde tavşanlarım balkondan içeriye kaçarak üst kata çıktı. Neredeyse altını üstüne getirmişler. Ben ise boşverip iki yan odadan kendi odama DSL kablosu çektim. Orayı da 1 saat dinlendikten sonra topladım. Eğer elektronikçi çağıracak olsaydım o an toplamam gerekecekti veya toplayana kadar internet çekmeyecekti.

Halkın temizlikçi çağırmadan önce bile evi temizlediği göz önünde bulundurursan elektronikçi çağırmanın ne kadar zor olduğunu anlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…