Bir anakartta 2 farklı ekran kartı kullanmak

Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Research&Development Engineer
Benim elimde r9 290 ve r7 240 ekran kartları var. 2 ekran kartı destekleyen bir anakarta bu iki kartı takıp kullanabilir miyim? Mesela normal kullanımda r7 240 çalışsa ve oyun, render gibi zorlayıcı olaylarda r9 290'da çalışmaya başlasa felan. Yada crossfire olsa. Çok mu salladım ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir anakarta iki ekran kartı birden takabilirsin ve ikisi birden de çalışır. Ama oyun ve programları farklı ekran kartlarına atama konusu biraz karışık. Genelde monitörü hangi karta bağlarsan o kartla çalışıyor uygulamalar. En son test ettiğimizde öyle idi yani.

İki kartın aynı olmadığını söylemiş. İki kart nasıl birlikte çalışacak?

Peki yapılsa; öreneğin r9 290 dan moniitör çıkışını alsam ve 240 ile 290'ı crossfire yapsam benim için performans artışı sağlar mı? Yoksa kartlar arası performans farkının fazla olmasından kaynaklı bir fps düşüşü mü olur?

Emin misin hocam? Arkadaşın biri olabiliyor yazmışta. Aslında benim amacım 240 boşta durmasın hesabına birşey. Onuda bir şekilde değerlendirmek istiyorum. Dedim olursa yeni bir anakart alıp 2 ekran kartını birden kullanayım; hiç değilse +5 fps alsam kardır hesabı.

Eminim hocam r9 290'ı sadece bir başka r9 290 ile CF yapabilirsiniz şuan için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…