Bir anda açılan web adresi

Makaleler
24
Merhaba. Şu sitede gezinirken bir anda bir web sitesi açıldı. Bir site diğer siteye yönlendirdi. O site Aliexpress kuponu teklif ediyor ve resmi Aliexpress uygulamasına yönlendiriyordu. Yanlışlıkla tamam dedim. Gezindiğim sitedeyken ilk açılan ve sonra yönlendirdiği site Virustotal'de temiz çıktı. Ancak bu bilgiye ve görsellere ulaştım ve bu da cihazımda aktif koruma ve web koruması olmasına rağmen beni tedirgin etti. Ne yapmalıyım?
Şüpheli bir şey. Kesinlikle "tamam" iterseniz kesinlikle bir modeldir.
Tarayıcıyı şu an için kapattım.
"Www.saka75.bid" ile ilgileniyorsanız, henüz sadece iki durum var.
yahoo hiçbir şeye çarpmaz.
Bir süre bekler misin?

Bundan sonra, hızlı bir şekilde OfficeScan'ı karşıdan yükleyip tarardım, ancak Tamam görünüyordu.
Screenshot_20181103-201537.jpg
Screenshot_20181103-201552.jpg

Bunlar da görseller. Ne yapmalıyım? Teşekkürler...
Kod:
İlk site
zed.yh882.info
İkinci site
www.saka75.bid

Eğer bir şey indiyse telefonuna malware yüklemiş olabilirsin. Beni şaşırtan real time protection özelliğine sahip olan anti-virüs'ün siteyi engellememesi ve uyarmaması. Eğer Anti-Virüs temiz diyorsa sıkıntı olacağını sanmıyorum.
"www.malwares . com" sitesi malware sitesidir, sanırım seni yönlendiren site o sitedeki malware sitesine yönlendirmiş.

Son düzenleme:
@102035
Alakası yok. Sadece Google üzerinden ilgili siteyi arattığında karşısına dediğiniz site çıkmış ve o anda cihazın aktif koruması açıkmış. Siteden bir şey indirmediyse ve cihazı tarattığında bir şey bulunmazsa sıkıntı olmaz. VT sonuçları da zaten temiz.

@102035
Alakası yok. Sadece Google üzerinden ilgili siteyi arattığında karşısına dediğiniz site çıkmış ve o anda cihazın aktif koruması açıkmış. Siteden bir şey indirmediyse ve cihazı tarattığında bir şey bulunmazsa sıkıntı olmaz. VT sonuçları da zaten temiz.
Virüs Total sonuçları temiz olabilir bazı durumlarda. Aynı fake Garanti sitesine yönlendiren site gibi.
Ben siteye girdikten sonra otomatik olarak enfekteli dosya indi sandım. İndirmediyse ve kendi anti-virüs programı temiz dediyse sıkıntı yok zaten. Sanırım ekran görüntüleri de başka yerden.
Yazıyı düzenledim, kesin konuşuyormuş gibi yazmışım.

Son düzenleme:
Virüs Total sonuçları temiz olabilir bazı durumlarda. Aynı fake Garanti sitesine yönlendiren site gibi.
Ben siteye girdikten sonra otomatik olarak enfekteli dosya indi sandım. İndirmediyse ve kendi anti-virüs programı temiz dediyse sıkıntı yok zaten. Sanırım ekran görüntüleri de başka yerden.
Yazıyı düzenledim, kesin konuşuyormuş gibi yazmışım.
Evet ekran görüntüsü başka yerden. Ama tamam düğmesine basmıştım bir şey olur mu? Bir şey indirmedi. Yardımınız için teşekküf ederim.

Her uyarı zararlı demek değildir. Site zararlı barındırıyorsa da bu çok kısa sürede antivirüs tanımlarına pek geçmiyor.

Bu tür uyarı ekranı geldiğinde OK olan yere basarak bir APK dosyası indirilir. İndirdiğin APK dosyasını yüklersen zararlı bulaşır. Mantığı budur.

Bunları yapmadı isen de girdiğin son sekmeleri kapat veya tarayıcı ön belleğini silersen hiçbir sorun yok demektir.

Belirttiğin siteler ana kaynak site değil sadece görünür sahte siteler sadece. O yüzden tarayıcı geçmişi ve indirme geçmişlerinde bir işlem yoksa sıkıntı yapma . Geçmişte olan o anki siteleri tam adresleri ile taratırsan sonuç temiz ise temizdir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı