Bulursanız bana da söyleyin birkaç milyon lira veririm.
Adamın tek başına böyle bir şey yapamayacağını söyledim zaten. Ama bir kaç yüz/bin mühendisi olmakla, tamamı buna odaklanmış bir şirket olmak arasında fark var. OpenAI seviyesinde mühendisi olmak diye bu yüzden diyorum. Sence Microsoft'un parası mı yok? Sence Google'ın parası mı yok? OpenAI'ı yüzlerce kez sıfırdan kuracak parası var Google'ın. Microsoft zaten OpenAI'ın 49% ile en yüksek hissesine sahip şirket ve yönetim kurulunun söz hakkı onda.Adam diyor ki ChatGPT'ye yakın bir yapay zeka yapmak istiyorum ki OpenAI API'lerini kullanmayayım. Google da Microsoft da Facebook da Twitter da tamamen aynı şeyi istiyor. Ancak görüyorsun ki birkaç yüz/bin mühendisi olan çok büyük şirketler bunlar.
Beleş mantıkla yukarıdaki sonucun elde edilemeyeceğini söyledim zaten? Alooooo? Ama yeterli zaman, ekipmanla yapılması imkansız değil dedim.Ana problem = Para
İstenen Çözüm = Beleş mantıkla yukarıdaki sonucu elde etmek.
İkisini topla = 0 çıkar. Bu kadar yani.
LLM'de tek bir problem. Farklı sorulara yanıt verebiliyor olması elindeki datanın genişliğinden kaynaklı.O kadar yazı yazmışsın, tek bir probleme odaklanan AI Train'i örnek atmışsın.
Google'ın Bard üzerinde ne kadar süredir çalıştığını da bilmiyoruz. GPT 2 ortalıktayken, GPT'nin adını bilmiyordun.
Adamın tek başına böyle bir şey yapamayacağını söyledim zaten.
Anlatmaya çalıştığım şey LLM yapamayacağı ama ufak bir problemle başlayabileceğiydi. İlkel şeyler yapmadan konu üzerinde gelişim sağlanmaz. OpenAI seviyesinde bir ürün üretemez ama daha basit şeyler için bir şeylerde yapılabilir demeye çalışmıştım. Fakat sonrasında da ekledim API kullanmak kadar basit olmayacağını, o kadarının bile çok vakit ve emek istediğini.Bence ortada ne bilgisizlik var ne de bir art niyet. Hatta benden daha da bilgilisindir bu konuda belki. Ancak şu soruyu soran adama bu şekilde yazı yazarsan adam yapamam değil yaparım der. Ancak yapamayacağını ikimiz de biliyoruz. Değil mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.