Bir ARGB girişine 3 tane fan takılabilir mi?

burakk7

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bugün yeni bir sistem aldım ve anakartımda sadece 1 adet ARGB girişi var. Ben buna 2 tane kasa fanı bir de kule tipi soğutucunun fanını bağlayacağım. Bunu nasıl yapabilirim illaki dönüştürücüye mi ihtiyacım var. Yardımcı olur musunuz?

Hocam bu çoğaltıcı ile çoğaltabilirsiniz ve sorun olmaz. Yaklaşık 5 6 fana kadar destekleyecektir tek bir ARGB çıkışı. Zaten bunu da beyaz rengi yaktığınızda anlarsınız. Eğer güç yetmediyse tam beyaz yanmayacaktır.

Teşekkür ederim hocam.
Peki ya kontrolcü ile gücü SATA'dan alsam parlaklıkda düşüş olur mu?

Teşekkür ederim hocam.
Peki ya kontrolcü ile gücü SATA'dan alsam parlaklıkda düşüş olur mu?
Anakart harici Sata'dan güç alan bir kontrolcüde de sorun yaşamzsınız. Ama kontrolcüler de belli bir led adedine kadar tam destek verebiliyor. Msela Asus GT301 kawsamın kontrolcüsü fazla yük bindirince veya tam beyaz yaptığımda error veriyordu. Nedeninin de Cooler Master Halo fanlarım olduğunu anladım. Çünkü hem fan göbeğinde 8 hem de çerçevesinde 16 ledi var. Yani bir fan 3 klasik fana bedel enerji tüketiyordu. O nedenle ben de bölüştürdüm ledlerimi. Kasamın kontrolcüsünü zaten anakartımdaki 1 girişe takmıştım ve sata'dan da ekstra güç alıyordu. Ayrıca bir de Alfais'in sadece çoğaltma aparatını aldım 11 girişli. O da ekstradan tabii ki satadan gücünü alıyor. Böyle bölüştürerek hayli led aydınlattım. SAdwxw monitörün arkasına döşediğim uzun led şeridimin dğer ucuna kablo takarak bir telefon şarj adaptörüyle 5v dersteği yapmam gerekti. Led sonuna doğru enerji düştüğü için sararma ve kısık yanmaproplemi olur. Onu gidermiş oldum.

49.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı