Anladım. Toplumsal normlar farklılık gösterir. Siz bu istenileni yapmakla mükellef mi hissediyorsunuz? Aile, arkadaş, yakın çevre vb. baskısı mı mevcut? Kendinizi bir kalıba mı sokmak istiyorsunuz? Ya da istemiyor musunuz? İstenilen şey ne? Yapacak o kadar çok şey varken asosyal olmak çok büyük bir lüks bizler için.
Aileler beklentide olmakta haklılar ama seni istemediğin şekle sokmaya çalışmaları baskı yaratıyor ve bu can sıkıcı, hani şu oku da devlet memuru ol, sırtını devlete yasla olayı ayrıca kendi kalıbımı kendim oluşturmak isterim yani kişiliğimi ama çevrem pek izin vermiyor. Mesela arkadaş ortamında kız muhabbeti olur ben de rahatsız olan biriyim bundan ve gelip " Sen nasıl erkeksin" falan diyorlar. Sırf koyun sürüsünden biri olmadığım için dışlanma var. Bu umurumda bile değil ama böyle insanlar gelişime ve değişime zarar bence.
Yav ha asosyalsin ha sosyalsin. 10 sene sonra iş bulurken sosyalleştiğin arkadaşların, ortamlar kurtarmıcak seni. Sen hele iyi bi iş bul herkes senin etrafında dolanır yeter artık yalnız kalmak istiyorum dersin.