Bir bilgisayar kaç yıl kullanılmalı?

türkishlokum

Centipat
Merhaba arkadaşlar ben Samsung R580 kullanıyorum. 10 yıldır aynı bilgisayarı kullandım. Bu bilgisayar artık donmalar başladı format atsam da ne yapsam donmaya başladı. Fakat o kadar donma yok 4 saat ders dinleyince 1 saat Chrome'de gezince ve 1 saate son oyuncu girince donmalar başlıyor. Bu bilgisayar kaç yıl daha gider?

Son düzenleyen: Moderatör:
4 GB RAM takviyesi ve SSD ile sistemi biraz daha rahatlatabilirsiniz. Windows 7 işletim sistemini Windows 10'a yükseltin. Şu an 10 senelik Lenovo G560 laptobumdan yazıyorum hiçbir sıkıntısı yok. Eski deyip geçmeyin, doğru bir şekilde kullanırsanız inanın bir sorun yaratmıyor

Chrome yerine Mozilla'ya gecilmeli.
Windows yerine Linux kullanilmali.
SSD ve RAM.
En az 2 sene(PC'ye nuke atarsan o da ).

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar çoğunuz hatta hepiniz SSD tak de misiniz? Ama SSD'nin fiyatı pahalı bir de bu bilgisayara göre. Windows 10 geçersem daha kötü PC kaldırmıyor. Geçmiştim zaten. Bence yeni bilgisayar almak.

Deneyeceğim.

SSD ve RAM ile zaten Windows 10 kasmaz. Ama linux daha mantıklı olabilir. Alacaklarınız max 500 tutsa iyidir yeni bilgisayar almak minimum 2500-3000 olacaktır.

Yanlış bilgilendirme
O bilgisayar SSD tanımaz. Paran çöpe gider. Palemoon gibi hafif tarayıcılar kullan.
Benimde var eski bir bilgisayarım, ona Linux kurdum. Slax veya Puppy hafif linuxlar.
Slax'ın kurulum ile gelen Chromium tarayıcısı reklam engelleyici ile bile kasma yapıyor. Palemoon ile yeniymiş gibi çalışıyor. Yeni tarayıcılar çok kastırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…