Bir bilgisayardan diğerine disk takılır mı?

Makaleler
1
Merhaba, şu anda iki masaüstü bilgisayar var elimde. Kullandığım bilgisayardaki M2 SSD'yi çıkartıp diğerindeki diskleri takmak istiyorum ancak birebir kullanılır şekilde devam eder mi sistem onu bilmiyorum. Yani daha açıkça, ondakini taktığım zaman mesela bir işlevi diğer sistemde gerçekleştirdiğim gibi gerçekleştirebilir miyim? Elimdeki M2 SSD diski de boşta tutsam bir veri kaybı ya da sorun olur mu?

Merhaba, şu anda iki masaüstü bilgisayar var elimde. Kullandığım bilgisayardaki M.2 SSD'yi çıkartıp diğerindeki diskleri takmak istiyorum ancak birebir kullanılır şekilde devam eder mi sistem onu bilmiyorum. Yani daha açıkça, ondakini taktığım zaman mesela bir işlevi diğer sistemde gerçekleştirdiğim gibi gerçekleştirebilir miyim? Elimdeki M.2 SSD diski de boşta tutsam bir veri kaybı ya da sorun olur mu?

Driverlar diskte saklandığı için sıkıntı olabilir. En iyi yol diskleri temizleyip takmak olur.

@kaane Peki sonradan taktığınızı depolama olarak mı kullanacaksınız, yoksa içerisinde işletim sistemi var mı? SSD'yi boşta tutunca veri kaybı olmaz. Ama uzun süre kullanmadan bir yerde tutacaksanız nemli bir ortamdan uzak tutun çabuk oksitlenip arıza yapabilir.

Sistem açılırken birkaç mavi ekran verebilir korkmayın. Eğer sistemler birbirine benzer ise açılacaktır.
Yani az çok biliyorum yaptım önceden aynısını ama veri yolunu falan bulamaz diye biraz endişelenmiyor değilim.
@kaane Peki sonradan taktığınızı depolama olarak mı kullanacaksınız, yoksa içerisinde işletim sistemi var mı? SSD'yi boşta tutunca veri kaybı olmaz. Ama uzun süre kullanmadan bir yerde tutacaksanız nemli bir ortamdan uzak tutun çabuk oksitlenip arıza yapabilir.
İki sistemde de işletim sistemi var hocam. Birisinde çift işletim sistemi kurulu bu arada, belki o problem yapabilir ama erişilebilir olmaya devam eder diye düşünüyorum. Uzun süre kenarda tutacağım saklama hakkındaki bilgi için teşekkürler.

Öyle değil bazen çıkartırken zorlanıyor vurulup başka parçalara çarptırılır ise falan sorun çıkar.
Yani çok özenli davranmaya çalışıyorum parçalara genellikle.

Son düzenleme:
Yani az çok biliyorum yaptım önceden aynısını ama veri yolunu falan bulamaz diye biraz endişelenmiyor değilim.

İki sistemde de işletim sistemi var hocam. Birisinde çift işletim sistemi kurulu bu arada, belki o problem yapabilir ama erişilebilir olmaya devam eder diye düşünüyorum. Uzun süre kenarda tutacağım saklama hakkındaki bilgi için teşekkürler.

Yani çok özenli davranmaya çalışıyorum parçalara genellikle.
İki sistemin de özellikleri nedir ? Eğer mimarileri yakın işlemciler ise sıkıntı çıkarmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı