Bir bilgisayarın kullanım ömrü ne kadardır?

Şu an kullandığım bilgisayar 7 yıldır bana sıkıntı çıkarmadı. Oyun da oynuyorum. Ama her şeyden ziyade iyi ve temiz kullanılan sağlam bilgisayar en az 15 sene gider. Sonra yavaş yavaş donanımlar sıkıntı vermeye başlıyor, ömrü bitiyor bilgisayarın.

Oyunda: 5-8 yıl
Normal kullanımda:10-13 yıl
Eğer her ikisi diyorsan: Ortalama 8 yıl
Bizim 8 yıllık GNB 1450 B2 B8 var, o kadar bozdum o kadar oyun oynadım hala taş gibi çalışıyor.

Benim kuzenimde vardı 10-15 yıl dayandı 2. ayda gg oldu. Ama Roblox bile kasıyordu

Bir bilgisayarın kullanım ömrü. Siz bir bilgisayarı ortalama ne kadar yıl veya ay kullanıyorsunuz? Şahsen ben 4 senedir aynı bilgisayarı kullanıyorum. Aşağıda bu konu hakkında tartışalım.

Kullanıma göre değişir. Ben 13 yıl kullandım 3 ay önce bozuldu.

Donanımların belirli bir süresi vardır. Mesela RAM'lerin maksimum 10 sene ömrü var. Daha sonra sağlıklı ve sorunsuz çalıştırılması için RAM'leri değişmemiz lazımdır. Öyle işte gerisini siz düşünün.

8- 9 Sene olabilir. Ben 9 Senedir Exper markalı bir kasa kullandım, hazırdı. 2GB Ram E5500 Kullanıyordum. Bilgisayar ilk geldiği zaman en hızlı bilgisayar benim diyordum. Tabi tüplü 256mb ramlı bir pcden sonra öyle hissetmem normaldi tabi. Ondan sonra işler aslında öyle olmuyor. Yıl geçtikçe güç daha fazla sarf edildiği için tıpkı küçükten büyüğe ilerler gibi. Bilgisayar kendini yiyor. Parçalar aşındıkça sistemde sağlam hiç bir şey kalmıyor.

Bilgisayar ömrü değil, parça ömrü derseniz daha mantıklı olur. Sonuçta bilgisayarlar tek bir parçadan oluşmuyor, ve biz de o parçaların bir tanesinin bozulduğu zaman tüm bilgisayara etki edebildiğini biliyoruz. Kullanımınıza bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…