Yani kişiden kişiye değişir tabi ama 330 ml hiçbir şeyin zihni açacağını zannetmiyorum. Çeyreğini falan içerseniz azıcık alkol iyi gelebilir belki de...
Bir kere zihin açmaktan ne kastediliyor? Hafızanın daha iyi olması mı? Daha yaratıcı olmak mı? Ya da rahatlama gelince takıntın varsa bunları düşünmeyip daha faydalı olabilecek şeyleri düşündürmeye yöneltmek gibi mi? Ya da bir bilimsel çalışma yapıyorsun da bir yerde takılmışsın orayı bira içerek mi aşmaya çalışıyorsun
Bir şeyleri daha iyi anlamaktan bahsetmişsin. Bunu yapması mümkün değil. Sende olmayan anlama kapasiteni yükseltemez. Yani anlamıyorsan anlamıyorsundur sana ekstra bir bilgi yükleyecek hali yok. Kafamda milyon tane şey var dersime odaklanamıyorum mu diyorsun yoksa?
Yani anlamaya uğraştığım bir konuya beni daha iyi fokuslar mı diye soruyorsun belki de.
Bana sanki odaklanmaktan daha çok umursamazlık yaptırıyor gibi geliyor. Tabii dozuna göre etkisi gitgide artacaktır. Eğer bir dersi ya da anlayamadığın bir konuya içtikten sonra baktığında aman be boş ver sonra bakarım diyebilirsin
Bir bira içmek zihni açar mı? İnternette birçok yazıya rastladım da pek emin olamadım sizlere de bir sormak istedim arkadaşlar, mesela bir şeyleri daha iyi anlamamızı sağlıyor mu?
Hocam geçenlerde ders çalışacaktım yanıma bir şişe bira aldım ve daha rahat çözdüm soruları. Bir yandan biramı içtim bir yandan da test çözdüm normale göre daha iyi çözüyordum.