Bir dilci YKS'ye nasıl hazırlanmalı?

rainbow resort

Decapat
Daha fazla  
Dil bölümünden sınava girmek isteyen biri tüm YKS'ye (TYT-AYT-YDT) nasıl çalışmalı, önerileriniz neler?

Dilcilerde artık farkı TYT belirliyor. Birçoğu zaten ikinci sınavı full veya fulle yakın yapıyor. Matematiğe yüklenmen fark yaratır.

Bir dilcinin AYT'ye girmesine gerek yok.

Her gün çok sayıda ingilizce ve türkçe paragraf soruları çözmeli.

Her gün ingilizce kelime çalışması yapmalı.

Ve en önemlisi, TYT matematiğe yüklenip en az 10-15 net çıkarmalı.

Selam,
Netlerin ne durumda ve YDT'ye çalışma şeklini bana biraz anlatırsan yardımcı olabilirim. Anlatmaktan ziyade nasıl çalıştığını öğrenip onun üzerinden düzenlemeye gitmek bana daha mantıklı geliyor.

Selam. Açıkçası genel YDT denemesi hiç yapmadım. Bunun dışında gramer konuları ve paragraf testleri çözdüm, bir testteki soruların çoğunu doğru yapabiliyorum.

TYT'de ise Türkçeden sürekli paragraf çözüyorum, dilbilgisi konularını bitirdim ve ara ara soru çözüyorum. Denemelerde yanlışlarım genelde soruyu yanlış okumamdan kaynaklanıyor ve bunun dışında Türkçemin iyi olduğu kanısındayım. Matematik konusunda sıfırım, yeni yeni başladım ama sevmediğimden/yapamadığımdan pek verim alamıyorum. Fene hiç bakmadım ve sosyalde de coğrafyaya yakın zamanda başlayacağım; tarih, din ve felsefeden soru çözerek ilerleyeceğim. AYT'ye hiç bakmadım.

Sanırım pek de iyi bir durumda değilim. Nereden başlayacağımı bile bilemiyorum, üst üste geliyor gibi. Matematiğe çalışınca diğer derslere asla çalışasım gelmiyor, verim sıfır oluyor. Üç dört gündür böyle.

@rainbow resort, AYT'ye bakmana gerek yok. YDT sınavından gireceksen AYT çözmene gerek yok. Onun dışında haber sitelerini günlük takip et, oradaki paragrafları okumaya çalış. Analiz etmeye çalış, bir anlam çıkar kısacası. Wikipedia'dan metinler de okuyabilirsin.
Wikipedia, the free encyclopedia

ÖSYM bu mantıkta hazırlar sınav paragraflarını. Genellikle bilinmeyen şeyler çıkar. Ama YDT sınavında çoğunlukla Antik Mısır, doğa, kısacası akla gelmeyecek paragraflar çıkar. Onun için buradan günlük en az 3 metin okuyup kelimelerini analiz etmeni öneriyorum şahsen.

@Park Müdürü Benson öneri için sağ ol. Ve bu arada ilk YDT denememi yaptım, MEB'in YDT-2 denemesini. 80 soruda 65 net çıkardım. (12 yanlış 3 doğru götürdü, 15 yanlış oldu) Sence nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…