Bir dolandırıcı nereye ihbar edilir?

okdsgn

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Designer (Tasarımcı)
Selamlar. Konuyu açık bir şekilde belirttim. Dolandırıcı birisi nasıl ihbar edilir?
Mesela babam bana marketten salça al ben sana parasını veririm dedi. Ama vermedi. Salça da 37 TL'ydi. Bu konu ile ilgili nereye başvurabilirim?
Parası küçük diyenler için şunu diyeyim: Paranın miktarı önemli değildir. Benim hesaptaki para benimdir. Yani ben bu parayı istediğim şekilde yönetme hakkına sahibim. Bu konu ile ilgili örneğin karakola gitsem. Bu konuda yardımcı olurlar mı?
Not: Yapılan ödemeler benim hesabım üzerinden (kart) gerçekleştirilmiştir.
Konu sadece soru sormak için açıldı. Ciddiye alınmasın. Olayı anlamanız için ornek verilmiştir.

Son düzenleme:
Selamlar. Konuyu açık bir şekilde belirttim. Dolandırıcı birisi nasıl ihbar edilir?
Mesela babam bana marketten salça al ben sana parasını veririm dedi. Ama vermedi. Salça da 37 TL'ydi. Bu konu ile ilgili nereye başvurabilirim?
Parası küçük diyenler için şunu diyeyim: Paranın miktarı önemli değildir. Benim hesaptaki para benimdir. Yani ben bu parayı istediğim şekilde yönetme hakkına sahibim. Bu konu ile ilgili örneğin karakola gitsem. Bu konuda yardımcı olurlar mı?

Bir gün bu olayı yaşarsam diye sormak istedim.
Yaşın 18'den küçük ise velin ile karakola gidebilirsin.

Aşırı büyük bir kavga öncelikle onu söyleyeyim ama ne yazık ki bir yere şikayet ederseniz sonuçlanacağını düşünmüyorum, ister kanıt olsun ister olmasın adam nakit verdim diyebilir ve dava açmak zorunda kalırsınız. Dava bitmez ve 37 lira için on binlerce paraya mal olan bir avukat tutmak zorunda kalırsınız.

Bir gün bu olayı yaşarsam diye sormak istedim.
37 TL ise at iban kardeşim çözeyim ben işini uğraşma karakol falan

Artı -1 Eksi
37 TL ise at iban kardeşim çözeyim ben işini uğraşma karakol falan
Hayır bu olay yaşanmadı. Ben sadece yaşarsam diye örnek vermek istedim. Genelde bu durumu yaşayanlar oluyor. Hatta Instagram'da bir video görmüştüm. Videoda birisi polise yurttan 100 TL çalındığını söylüyor. Polis de diyor "100 TL için beni uğraştırma ben sana vereyim" diyor. Kız da "ver" deyince polis olanları kaleme almayı devam ediyor. Konu sadece bilgi almak amaçlı açıldı.

Yani parası küçük demişsin para benim demişsin haklısın. 18'den büyük olsan da küçük olsan da karakolda tınlamazlar. Direkt ceplerinden verirler uğraşmazlar hatta öyle söyleyeyim. Saçma bir konu. Uğraşmaz kimse 37 lira için.

Paran küçük biz demeyiz ama polisler der bence. Hatta cebine 50 lira sıkıştırırlar uğraştırma bizi derler.
Haklısın. Zaten aklıma gelmişti.

Yani parası küçük demişsin para benim demişsin haklısın. 18'den büyük olsan da küçük olsan da karakolda tınlamazlar. Direkt ceplerinden verirler uğraşmazlar hatta öyle söyleyeyim. Saçma bir konu. Uğraşmaz kimse 37 lira için.
Hocam teşekkür ediyorum. Bir gün böyle bir olay yaşarsam diye sormak istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı