Bir domain sonsuza kadar alınabilir mi?

Makaleler
1
GO daddy gibi siteler örnek olarak benim adımı domain olarak satıyor. Bu domaini bunlar nereden alıyorlar ya da nereden buluyorlar da bana kiralıyorlar? Sınırsız olarak kendi adıma ait domaini alabilir miyim?

İyi hoşta mesela Facebook.com . Facebook ismi tescil edilmiş bir isim. Sonuç olarak bunu kullanarak para kazanamazlar. Fakat bu adamlar Facebook'a da mı domain satıyorlar?

Herkes kafasına göre birbirinin domainini almasın diye dünyada interneti düzenleyen kurum ICANN bu işleri yönetir. ICANN'ın yetki verdiği register firmaları aracılığıyla birtakım ücretler ve vergileri ödeyerek kendi adınıza domaini tescil etmiş olursunuz.

Uzun lafın kısası sen bir domain almak istersen register firmalarına başvurursun. Ödediğin ücret bunun içindir. Daha sonra işlem başarılı gerçekleşirse (genelde hep başarılı olur) domain senin adına kayıt edilir.

Domaini sınırsız almak gibi bir şey söz konusu olmasa bile uzun süreler için satın alabilirsiniz. 10 senelik, 20 sene süreyle satın alabilirsiniz. Bu süre boyunca domain düşmez, sizin olur.

Domainin süresi bittiği gibi alan insanlar oluyormuş duyduğum kadarıyla. Böyle bir durum olduğu zaman ne yapılıyor?

Domainin süresi bittiği gibi alan insanlar oluyormuş duyduğum kadarıyla. Böyle bir durum olduğu zaman ne yapılıyor?
Domain süren bitmeden uzatmalısın. Süre dolunca yanlış bilmiyorsam kurtarmaya düşer. Burada domain ücreti genelde astronomik rakamlara ulaşır kurtarma aşamasında almak isterseniz. Ben hiçbir domainimi düşürmediğim için pek bilgim yok daha sonra ne olur diye. Domain süren bitmeden uzatırsın bitişe yakın.

GO daddy gibi siteler örnek olarak benim adımı domain olarak satıyor. Bu domaini bunlar nereden alıyorlar ya da nereden buluyorlar da bana kiralıyorlar? Sınırsız olarak kendi adıma ait domaini alabilir miyim?
Bizim inkılap hocası site kurmuştu yaklaşık 20 dolar vermişti bir isim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…