Bir dosyayı Visual code ile açma yöntemi nasıldı?

Halil gibisi

Hectopat
Daha fazla  
Bir dosyaya girdiğimizde dosyanın uzantısının olduğu kısma ".code" gibi bir şey yazıp direkt Visual code ile açılmasını sağlayabiliyorduk. Birçok video izledim birçok Entry'e baktım bu kadar basit başlangıç seviye bir bilgiyi hiçbir yerde bulamadım.
Bilen varsa yazarsa sevinirim işlerimi çok kolaylaştıran bir yöntemdi.

Terminale gir. code . yaz terminale.

Terminal için de, klasöre sağ tıkla terminalde aç, yada cmd ile aç tuşlarına bas. Yoksa eğer öyle bir seçenek, Windows'un arama kısmına CMD yada terminal yaz, klasörün yolunu kopyala ve code <yol> olacak şekilde yapıştır. Her iki şekilde de açılacak o klasör VSCode'da.

Ek olarak VS Code'u açıp, CTRL + K + O yaparsan sana klasör açman için bir seçenek sunacak.

Ek bir yöntem olarak dosyanızın bulunduğu klasörü Windows Gezgini'nden açtıktan sonra arama çubuğuna code . yazıp Enter'a basarsanız VS Code, o klasörde açılacaktır:

1721487966146.png

Bunun düzgün çalışabilmesi için VS Code'un bulunduğu yani Code.exe'nin bulunduğu dizini PATH/Path ortam değişkenine eklemeniz gerekiyor:

1721488072909.png

Ek bir yöntem olarak dosyanızın bulunduğu klasörü Windows Gezgini'nden açtıktan sonra arama çubuğuna code . yazıp Enter'a basarsanız VS Code, o klasörde açılacaktır:

Eki Görüntüle 2258563

Bunun düzgün çalışabilmesi için VS Code'un bulunduğu yani Code.exe'nin bulunduğu dizini PATH/Path ortam değişkenine eklemeniz gerekiyor:

Eki Görüntüle 2258564
tam aradığım cevaptı harikasınız.
Diğer herkese de teşekkürler ☺️

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı