Çözüldü Bir driverın donanım ile iletişimi nasıl takip edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Acer Nitro 16 laptopum var. Linux kullanıcısıyım. Acer malum cihazları herhalde linux kullanılmasın diye yapmış. Boşta fanlar gereksiz çalışıp pil ömrünü sömürüyor, oyun oynarken yetersiz çalışıp bilgisayar ısınıyor. Bu sorunun çözümü için baya araştırmalar yaptım. NBFC(Notebook Fan Control) yazılımının config oluşturmak için olan dokümanlarını okudum. Embedded Controlleri baya izledim ama çok karışık. Ayrıca yeni cihazlarda 4 tane mod olması işi daha da karışık hale getiriyor. Bende en sonunda Windowsta direk Acer yazılımının nasıl çalıştığını takip edeyim dedim. NitroSense aslında AcerHardwareService AcerLightingService gibi yazılımlarla bağlantı kurarak çalışıyor. Bu yazılımları buldum, klavyeyi de OpenRGB ile kontrol ediyormuş . Bunlar driver olarak kurulmuş, aslında ben nitrosense yazılımından fan hızını değiştirdiğimde NitroSense AcerHardwareService ile iletişime geçiyor, oda Embedded Controllerde bir registerin değerini değiştiriyor. Ben bu AcerHardwareService ın hangi registerleri değiştirdiğini nasıl takip edebilirim?

Çözüm
Hocam hallettim, ACPI WMI ile yaptım. Belki lazım olur WMI test aracını kullanarak WMI methodlarını bulabilirsiniz. Ve Wbemtest (CMD'den girebilirsiniz) ile method ID bulabilirsiniz. Bu şekilde bularak Linux'ta kernel modül yazmaya başladım. Eğer ileride ihtiyacı olan olursa böyle bir konuda yardıma konu açıp beni etiketlesin yardımcı olurum.
Edit: Çözüldü.
Hocam hallettim, ACPI WMI ile yaptım. Belki lazım olur WMI test aracını kullanarak WMI methodlarını bulabilirsiniz. Ve Wbemtest (CMD'den girebilirsiniz) ile method ID bulabilirsiniz. Bu şekilde bularak Linux'ta kernel modül yazmaya başladım. Eğer ileride ihtiyacı olan olursa böyle bir konuda yardıma konu açıp beni etiketlesin yardımcı olurum.
Edit: Çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…