Bir egitim kurumuna gitmeden YKS kazanılır mı?

Night_Mare

Hectopat
Daha fazla  
OBP'li bir Anadolu lisesinde okuyorum.
Sinifimdakilerin bazıları özel liseye geçti.
%70 kadarı dershaneye gidiyor.

Bunları görünce benim motivasyonum dusuyor. "Dershaneye gitmediğim için kaybeder miyim acaba?" diye düşünüyorum.

Sizce? Destek olmadan yapılabilir mi?

Yani her şey yine sonuçta sizde biter, mesela dershanede konu anlatırlar soru çözdürürler test yaparlar hoca eşliğinde, sizde aynısını evde yapabilirsiniz, belli kanal ve kaynaklardan konuyu çalışıp soru çözersiniz belli zamanlarda deneme çözersiniz, testlerde ve denemelerde anlamadığınız yerleri soru çözüm uygulamalarından izlersiniz, anlamadığınız yer olunca internete sorarsınız, konuyu tekrar izlersiniz, yani bu direk bir hocaya sormakla ve onun anlatması ile eş değer, ve sizi de dershanedeki gibi sırada falan bekletmezler, farklı sınıflardan öğrenciler vs var diye, soruları aynı kişiler çözmüyor sonuçta, illa ki vakti olan biri çıkar.
Fakat tabii ben böyle yapıpta kazandım diyemem, dershaneye gittim fakat pek etkisini göremedim açıkçası.

Önemli olan öğrenmek. Kendinize iyi öğretebiliyorsanız neden olmasın?

Ve hani ha dershaneye giderek de kazanamayan var, en önemli olan şey odaklanmak, disiplinli olmak, azimli olmak ve çabalamak, hani her saniye çalışınız demiyorum, fakat çalışacağınız zaman elinizden ne geliyorsa onu vererek yapınız, yoksa çabalarınız heba olur, ki umarım öyle olmaz.

Neden yapılmasın ki?
Her şey sizde bitiyor.

Dershanenin öğrenciyi disipline sokmaktan başka pek bir yararı yok diyebilirim. Dershaneye giden bir öğrenci olarak söylüyorum. Hatta bazı durumlarda zaman kaybı oluyor.

Tabii ki destek olmadan da yapabilirsin arkadaşların dershaneye gidiyor olması onların senden çok daha iyi olduğunu göstermez. Belki sen 1 sene boyunca kendi başına öyle bir program hazırlayacaksın ki ilk bine girmeyi başaracaksın kısaca her şey senin elinde kendine güven ve verimli bir program ile her şeyi yaparsın.

ben de katılıyorum. Dershaneye gitmiş birisi olarak bir faydasını görmedim. Planlı ve disiplinli çalışırsan yapabilirsin.

Artıları : seni disipline ediyor. düzenli denemeler oluyor. Düzenli test çözümleri oluyor. En büyük artısı soru çözüm etütleri. Çözemediğin soruları birisine sorabilmek iyi bir alternatif.

Eksileri : sınıftaki herkesin öğrenme hızı ve seviyesi bir olmadığı için senin kendin 15 dk da anlayabileceğin bir şeyi, 40 dk da tüm sınıf anlaya kadar dinlemek zorunda kalıyorsun. Zaten iyi olduğun bir konu ise konu o konuyu yine dinleyerek zaman harcamış oluyorsun. Dershane çok zaman götürüyor ve sabah okula oradan dershaneye sürüklenirken vücudun da yoruluyor. Kendin çalışmaya vaktin ve halin kalmıyor.

Kıyarsam şahsi fikrim eksileri daha fazla. Benim tercih ettiğim en iyi çalışma şeklim, çözemediğim soruları çözene kadar uğraşmak ya da ( sözel dersler ise) cevabını bulana kadar araştırmak. Youtube'da hocalara geldik vardı. Açıkçası dershanedeki tüm hocalarımdan daha iyi anlatıyorlardı. Sana da tavsiye ederim.

İfadeler: KGB
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…