Bir evde iki modem kullanılır mı?

acemi emo

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi durum şöyle şu an dubleks evde oturuyorum benim odam yukarıda ve modem aşağıda ben interneti akşamları kullanıyorum ve ailem sabah kullanıyor. Akşam aşağıdaki modemi kapatsam kendi odamdakini açsam interneti bu şekilde kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanılır. Ama burada Fiber olması DSL olması vs bağlantı türünü etkiler. Eğer üst kata çıkan bir kablo hattı varsa ben olsam o hat üzerinden bir network kablosu çekerim ve üst kata kaliteli bir AP koyarım. Bu sayede hem alt katta hemde üst katta aynı anda internet olur.

Access Point yapabilirsin fakat ana modemin çalışması gerek.

Modem dursun, bridge mode'unda çalıştırın. Modemin arkasına 1 adet iyi bir router alın.

Kuralları tanımlayın yeter.

2 ayrı abonelik yapmak mali anlamda da külfet.

Ethernet kablosu ile bağlanmak istiyorum ve üst kata kadar kablo çekmek de çok kötü durur bu yüzden farklı modem kullanmak istiyorum bu arada iki farklı abonelik değil tek abonelikte bunu yapamaz mıyım?

İki odaya da ankastreden kablo geliyorsa aynı anda tek bir modem açık olacak şekilde iki odadan da interneti kullanabilirsiniz.

Kabloyu çekerken ankastreden gelen kabloyu bina girişinde ikiye ayırıp odalara da vermiş olabilirler.

Yukarıya her halükarda kablo çekmen lazım Wifi ile Router (2.Modem diyelim) çekersen alt kattakinin hızına hiçbir zaman erişemezsin. Tarifeyi bilmiyorum ama oyunlarda falan ping çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…