Bir exe dosyası içerisinden BIOS dosyasını çıkartmak

CelalTopsakal

Femtopat
Merhabalar,

Vaio laptopum Intel ME yazılım güncellemesi yaptıktan sonra kapandı ve artık Vaio ekranında kalıyor ilerlemiyor. BIOS'a girdiğim zamanda ise siyah ekranda kalıyor. Muhtemelen BIOS zarar gördü ve bu nedenden dolayı açılmıyor. Ek yazılım ve donanımlar ile birlikte BIOS'u güncellemem için BIOS ROM dosyasına ihtiyacım var. Ancak Sony bunu exe tabanlı bir uygulama ile sunduğu için bu işlemi yapamıyorum. Bu nedenden dolayı exe uygulaması içerisinden BIOS ROM dosyasını ayıklamak istiyorum. Böyle bir uygulama için bana yardımcı olabilir misiniz? 7ZIP vb. birkaç program denedim ama olmadı maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce kullanmadım. İşine yarayabilir. İntel ME yazılımını güncellemesinin BIOS'a zara vereceğini sanmıyorum. Windows'a kurulan uygulama. BIOS ile alakası yok. CMOS yapmayı denedin mi? Kurtarma falan açılıyor mu?

Yok durum şöyle ME driver değil ME Firmware o güncellemeyi yaptıktan sonra Vaio ekranında kaldı cihaz açılmıyor. Asist tuşu çalışıyor asist ile arayüze geçiyorum ancak BIOS'u seçtiğim zaman siyah ekranda kalıyor BIOS'a geçmiyor.

Edit: Bu tavsiye ettiğiniz uygulamayı kulllandım ama maalesef bir sonuç alamadım.

Son düzenleme:
Öncelikle BIOS'unuz brick olmuş gözüküyor, geçmiş olsun. Yapabilecekleriniz; BIOS Chip'inizi "USB Programmer" tipi aletlerle yeniden programlamanız gerekecek veya eğer BIOS Chip'iniz sökülebilen tiptense internetten aynısını getirirsiniz, eskisini çıkarıp yerine takarsınız.

Sökülebilen bios derken tak çıkar olan modeller var onlardan bahsediyorsanız onlardan değil anakarta entegre kaldıki işlemci ram bile entegre biosun öyle olması mümkün değil. Ancak benim niyetim tekrar programlamak dediğiniz gibi. Bu nedenden dolayı biosun rom dosyasına ulaşmaya çalışıyorum.

Intel sitesinde bios yazılımını indir usb at.usb laptoba tak öyle ac sansliysan usb görüp bizi güncellemesi yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…