Bir FPS Oyuncusunun Gözünden: ASUS VG279QM 280 Hz 1 ms (GTG) Fast-IPS İncelemesi

• Konuyu başlatan Savia
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 115
  • Görüntüleme 16.355
@Savia Hocam bazı gruplarda sordum bazı arkadaşlar alma gerçekten çok pişman olursun piksel konusunda yazdılar beni böyle arada bırakıyorlar yani o kadar para verip pişman olursam üzülürüm siz ne kadar uzaktan bakıyorsunuz monitöre müsait bir zamanda bir cetvel ile ölçme şansınız varmıdır?

Mesajı okurken 45 cm idi; postürümü düzeltip normal şekilde oturduğum zaman 40 cm; oyun oynarken 35 cm'ye kadar iniyor. Yanımda duran 24" 1080p monitör ile arasında ancak 20 cm'den sonra fark görmeye başlıyorum. PPI hiç rahatsız etmedi şu ana kadar. Ama dediğim gibi, 25" modeli piyasada olsaydı kesinlikle onu alırdım, hâlâ da bu görüşüm değişmedi. Vatan'dan alma fikrinizi değiştirip başka bir yerden almanızı tavsiye ederim. Zira Vatan'ın da iade/değişim politikası diğer şirketlerinki kadar kötü.

Fark ettiğim kadarıyla yok. Çerçevenin altında elimi gezdirdim ve her taraf aşağı yukarı eşit sıcaklıkta.
Anladım, ben 25'' modelini kullanıyorum. Sanırım tüm 25" modellerde durum böyle. En azından öyle ümit ediyorum. Alt kısım da yok ama Asus simgesinin solunda kalan kısım ısınıyor.

Anladım, ben 25'' modelini kullanıyorum. Sanırım tüm 25" modellerde durum böyle. En azından öyle ümit ediyorum. Alt kısım da yok ama Asus simgesinin solunda kalan kısım ısınıyor.
Panelden olabilir. Aşırı bir sıcaklık söz konusu değilse kafaya takmanıza gerek yok bence.

@Savia acaba HDR'yi nasıl aktive ettiniz? Forza Horizon 4, Metro Exodus ve Red Dead Redemption 2 gibi HDR destekli üç oyunda da denemek istedim ancak monitörün OSD'sindeki HDR ayarı sürekli kapalı. HDR yayın tespit edilirse HDR aktive olur denmiş ama Forza'da ayarlara girdim, HDR ekran algılanmadı yazısını gördüm. Acaba bir ayar (yüksek tazeleme hızı, Adaptive Sync vs) HDR'nin otomatikman aktive olmasını mı engelliyor?

Windows'tan aktif ediliyor.

1366x768 60hz laptop monitöründr pikselleri sayarak ağlıyorum

@Savia incelemeniz gayet güzel, emeğinize sağlık. Bende yakın zamanda 144hz monitörden Asus TUF VG259QM 24.5” 280hz’e geçmeyi düşünüyorum. 27” 1080p’de piksel sorunu oluyor mu bilmiyorum fakat görüntüde hiçbir sorun olmasa dahi FPS oyunu için 27” monitör alarak hata yapmışsınız. Zira bu alanda hiçbir pro, tanınmış oyuncunun 27” monitör kullanmamasından görülebilir (FPS oyunundan kastınızın online rekabetçi FPS oyunu olduğunu varsaydım.).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…