Çözüldü Bir gün önce alınan bilgisayar mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Veneon

Hectopat
RAM
Apacer Panther Black-Gold 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD512 512GB 3D Nand 2000/1500MB/sn NV
Ekran kartı
Gigabyte GeForce RTX 3050 Eagle OC 6G GV-N3050EAGL
Anakart
MSI PRO H610M-E DDR4 Intel H610 Soket 1700 DDR4 32
İşlemci
Intel Core i3-12100F 3.30GHz 4 Çekirdek 12MB L3 Ön
Merhaba. Daha dün kurduğum bilgisayarım bir anda mavi ekran vermeye başladı 1 dakika da bir mavi ekran veriyor. Hatalar şu şekilde:
1-PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
2-IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
3-KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
4-ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY
Hatalar bunlar bu hataları sürekli verdikten sonra bilgisayarı kapattım 1 saat sonra tekrar açmaya çalıştığımda anakart üstündeki işlemcinin ve ekran kartının pervaneleri dönüyor ama ekranıma görüntü gelmiyor. Kasanın içindeki fan çalışmıyor klavye ve fareye güç gelmiyor ve tekrar kapama tuşuna bastığımda kapanmadığı için prizden kapamak zorunda kaldım. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Verdiğiniz hata kodları, genellikle donanım veya yazılım uyumsuzluğu, bellek sorunları veya sürücü hataları gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanır.

Mavi ekran hataları:

• PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA: genellikle bozuk veya eksik bir sürücü, hatalı bir bellek veya donanım arızası nedeniyle oluşur.
  • IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL: bu hata, genellikle bozuk bir sürücü, hatalı bir bellek veya donanım arızası nedeniyle oluşur.
  • KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED: bu hata, genellikle bozuk bir sürücü, hatalı bir bellek veya donanım arızası nedeniyle oluşur.
  • ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY: bu hata, genellikle yazılım veya donanım çakışması nedeniyle oluşur.
Sistemin kapanması sorunu:
  • işlemci ve ekran kartı fanlarının çalışması: bu, bileşenlerin elektrik aldığını ancak görüntü işlemede sorun olduğunu gösteriyor.
  • kasa fanı, klavye ve fareye güç gelmemesi: güç kaynağı veya anakartta ciddi bir sorun olduğunu sanıyorum.
Minidump dosyalarını paylaşırsanız iyi olur

BIOS ayarlarını kontrol edin. başka bir ekranda deneyin : ekran kartında sorun olup olmadığını anlamak için başka bir ekrana bağlanmayı deneyin. Güç kaynağını değiştirerek test edin.

Ve eğer bilgisayarda gezinebiliyorsanız aygıt yöneticisine girip sürücüleri günçelleştirmeyi deneyin.

Verdiğiniz hata kodları, genellikle donanım veya yazılım uyumsuzluğu, bellek sorunları veya sürücü hataları gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanır.

Mavi ekran hataları:

• PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA: genellikle bozuk veya eksik bir sürücü, hatalı bir bellek veya donanım arızası nedeniyle oluşur.
  • IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL: bu hata, genellikle bozuk bir sürücü, hatalı bir bellek veya donanım arızası nedeniyle oluşur.
  • KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED: bu hata, genellikle bozuk bir sürücü, hatalı bir bellek veya donanım arızası nedeniyle oluşur.
  • ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY: bu hata, genellikle yazılım veya donanım çakışması nedeniyle oluşur.
Sistemin kapanması sorunu:
  • işlemci ve ekran kartı fanlarının çalışması: bu, bileşenlerin elektrik aldığını ancak görüntü işlemede sorun olduğunu gösteriyor.
  • kasa fanı, klavye ve fareye güç gelmemesi: güç kaynağı veya anakartta ciddi bir sorun olduğunu sanıyorum.
Minidump dosyalarını paylaşırsanız iyi olur.

BIOS ayarlarını kontrol edin. Başka bir ekranda deneyin : ekran kartında sorun olup olmadığını anlamak için başka bir ekrana bağlanmayı deneyin. Güç kaynağını değiştirerek test edin.

Ve eğer bilgisayarda gezinebiliyorsanız aygıt yöneticisine girip sürücüleri günçelleştirmeyi deneyin.

Merhaba ekrana görüntü hiçbir türlü gitmediği için açamıyorum. Önceki kasa mı taktığımda ekrana görüntü gidiyor sorun yok ama ekran kartlarını değiştirmeye yemedi açıkçası düzgün olan bir şeyide bozarım diye kutuladım ve değişim isteyeceğim teşekkürler.

Konuyu kapatabiliriz teşekkürler değişim yaptım RAM'değmiş hata.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı