Bir insan değişebilir mi?

Makaleler
1
İnsanlar gerçekten değişir mi? Bir insan yaşadığı bir olaydan sonra daha farklı davranırsa bu değiştiğine mi işaret ediyor yoksa zaten içindeki kişiliğinin ortaya çıkmasını mı? Bence bir insan yaşadığı şeylerden dolayı değişmez. Yalnızca gerçek karakteri ve düşüncesi ortaya çıkar.
Siz be düşünüyorsunuz? Bir insanın değişmesi mümkün müdür? Yoksa yalnızca biraz geç ortaya çıkan kişiliklerden mi ibarettir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimin için soruyorsun bunu? Bir de yani ne gibi değişim davranış olarak mı? Duygu olarak mı?

Bir insanın yaşadığı şeylerden değişmesi bencesi sencesi olan birşey değildir, kanıtlanmış bir şeydir. Travma sonrası kişilik bozukluğu vs. insanların deneyimlerinden kaynaklanan bir sürü psikolojik rahatsızlık var. Ünlü seri katillere, tecavüzcülere bakarsanız hepsi geçmişinde travmatik şeyler yaşamışlardır.

Kimin için soruyorsun bunu? Bir de yani ne gibi değişim davranış olarak mı? Duygu olarak mı?
Her şekilde hocam. Bir insanınd değişmesi; duygu, davranış vb.

Komik yorumunuza pek gülmedim. İlla merak ediyorsanız söyleyeyim henüz sevgilim olmadı. Sadece insanların görüşlerini merak ediyorum.

Peki değişme değilde, o travmalardan sonra gerçek kişiliği çıkmadığı ne malum? Başka birisi aynı travmayı yaşarsa aynı tepkiyi mi verir, yoksa kendi kişiliğini mi ortaya çıkarır?

Her şekilde hocam. Bir insanınd değişmesi; duygu, davranış vb.

Komik yorumunuza pek gülmedim. İlla merak ediyorsanız söyleyeyim henüz sevgilim olmadı. Sadece insanların görüşlerini merak ediyorum.

Komiklik için demedim kendimden bildim bende kendime bu soruyu sormuştum

Bir insanın kişiliği zaten yaşadıklarıyla oluşur. Kimse anasının karnından tamamlanmış bir kişilikle çıkmaz.

Geç ortaya çıkan bir kişilik zaten değişmek anlamına gelmiyor mu?

Her insan değişir, ancak bu değişim genellikle büyük çaplı ve kişiyi tamamen farklı biri haline getiren bir dönüşüm olmaz. Kendimden örnek verecek olursam, her yıl ufak tefek değişimler yaşadığımı fark ediyorum ve bunlar genelde basit şeyler oluyor. Tamamen farklı bir kişiliğin ortaya çıkması için travmatik bir olay yaşanması gerektiğini düşünüyorum, çünkü kimse kendi kendine bir anda tamamen değişmez ya da değişemez.

Bence tam anlamıyla değişmek anlamına gelmiyor işte. Yine de bazı düşünceler sabit kalır. Benim aslında bahsettiğim şey, bir insanın içinde olup henüz göstermediği bir yanıyla alakalı.

Farklı şeylerin etkisinde farklı davranışlar sergiliyor gördüğüm kişiler bu şekilde davranıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…